Кметът на Сеул, претендент за следващ президент на Южна Корея

...
Кметът на Сеул, претендент за следващ президент на Южна Корея
Коментари Харесай

Кмет се самоуби, след като бе обвинен в сексуален тормоз

 Кметът на Сеул, кандидат за идващ президент на Южна Корея и някогашен поборник за правата на индивида, се самоуби, откакто беше упрекнат в полов тормоз, оповестиха управляващите в петък.

Пак Вон Сун е най-известният политик, забъркан при положение на тормоз в Южна Корея, където придвижването #MeToo докара до рухването от десетки изявени мъже в голям брой области. Пак е оставил прощално писмо, написано преди самоубийството на ръка с мастило и четка. То е намерено в формалната му резиденция и е огласено от градските управляващи.

Значима фигура в ръководещата лявоцентристка партия Демократическа партия, Пак управляваше столицата на Южна Корея в продължение на съвсем десетилетие. Той завоюва три локални вота, като насърчаваше равенството сред половете и общественото тъждество и не се отхвърли от амбициите си да наследи на поста настоящия президент Мун Дже Ин през 2022 година

Смъртта му настава ден, откакто някогашната му секретарка подаде тъжба в полицията. Твърди се, че в нея става дума за полов тормоз. Според документ, който би трябвало да е изказването на жертвата на Пак, която е работила като негова персонална секретарка от 2015 година, той е правил " полов тормоз и е показвал несъответствуващи жестове в работно време ", в това число настоявайки тя да го прегръща в спалнята, прилежаща към кабинета му.

Полицията удостовери, че има подадена тъжба, само че отхвърли да удостовери детайлностите. Смъртта на Пак значи, че следствието автоматизирано ще бъде закрито.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР