Кметът на Септември Марин Рачев ще предложи за публично обсъждане

...
Кметът на Септември Марин Рачев ще предложи за публично обсъждане
Коментари Харесай

Площад да носи името на д-р Шкодров, предлагат в Септември

Кметът на Септември Марин Рачев ще предложи за обществено разискване концепцията площадът на центъра в Септември - „ Фонтани ”, да носи името на доктор Марио Шкодров.

Това момче би трябвало да остане в историята на града ни като жив образец по какъв начин с труд, самообладание и поредност един младеж може да получи реализация в живота и да израсне духовно, разяснява Рачев.

Читателите на " Марица " знаят, че в неделя Константийският свещеник Яков бе за втори следващ ден в Септември, с цел да отслужи в храма " Св. Харалампий " Света литургия. Владиката се помоли за младежите в града, а директният мотив за това бяха двата трагични случая единствено в границите на 40 дни. Единият е на без време отишлия си Димитър Андонов, а другият е кончината на неговия съученик доктор Марио Шкодров, чието заравяне беше в събота.

След края на службата кметът на общината Марин Рачев разгласи, че ще подложи на необятно публично разискване концепцията в бъдеще площад ”Фонтани ” да бъде преименуван на името на доктор Марио Шкодров. Рачев посочи, че такова предложение ще бъде импортирано в Общинския съвет едвам откакто мине необятно разискване и единствено в случай че концепцията получи задоволително огромна социална поддръжка.

Градоначалникът на Септември не скри персоналната си позиция. Рачев е на мнение, че късият житейски път на доктор Марио Шкодров би трябвало да остане за образец на младите поданици на Септември.

От съвсем невръстна възраст Марио Шкодров остава кръговиден сирак, само че все пак съумява да реализира доста в житейски и професионален проект и най-много да покаже това духовно и нравствено извисяване, по този начин дефицитно в днешни дни.
Показателно за всичко това е освен скръбта в сърцата, изразена в обществените мрежи, само че и високата оценка, дадена за него като настоящ доктор, сътрудник и човек от целия екип в столичната Александровска болница, които освен че пристигнаха в Септември да го изпратят в последния му път, само че и ще учредят на негово име Фонд за подкрепяне на небогати студенти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР