Кметът на Септември Марин Рачев остава на длъжността си. Това

...
Кметът на Септември Марин Рачев остава на длъжността си. Това
Коментари Харесай

Кметът на Септември запази поста си след решение на съда

Кметът на Септември Марин Рачев остава на длъжността си. Това реши Апелативният профилиран углавен съд през днешния ден, чието определение е окончателното, осведоми Би Ти Ви. Апелативните спецмагистрати анулираха определението на по-долната правосъдна инстанция, която реши, че Рачев би трябвало да бъде отхвърлен от кметският пост.

Договорите, за които той е разследван са подписани от зам.-кмета на общината. Рачев не е правил заплащания по нито един контракт, аргументира се съдът. Освен това не е назначена нито една експертиза, която да потвърди обвиняването. По никакъв метод не е открито, че до момента той е пречил на прокуратурата при събирането на доказателства.Съдът няма доказателства, с цел да стигне до извод, че Марин Рачев може да въздейства на следствието посредством служебното си състояние, споделиха още от съда.

В понеделник спецсъдът реши да понижи наложената парична гаранция на обвинения от 250 хиляди лв. на 130 хиляди лв.. Решението му е дефинитивно.

Кметът на Септември беше задържан след сигнали за злоупотреби при публични поръчки и беше упрекнат в занемареност, а след това той бе отхвърлен от служба. Според прокуратурата Рачев на процедура е сключвал контракти със себе си, защото получилите публичните поръчки компании се ръководят от негови родственици, някогашни съдружници или другари. При обиска в дома му в нощно шкафче са открити и информации на Държавна организация " Национална сигурност ", свързани с пазаруване на гласове на локалните избори през 2015 година На 2 февруари Рачев бе освободен от ареста против парична гаранция от 250 хиляди лева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР