Кметът на Септември Марин Рачев, избран с листата на ГЕРБ,

...
Кметът на Септември Марин Рачев, избран с листата на ГЕРБ,
Коментари Харесай

Кметът на Септември е разследван за нанесени щети за 13 млн. лв.

Кметът на Септември Марин Рачев, определен с листата на ГЕРБ, се проверява от прокуратурата за нанесени вреди на общината в размер на към 13 млн. лева от неизгодни публични поръчки предоставени на компании, свързани с негови близки. Това оповестиха от инициативния комитет " Да спасим община Септември ", който беше основан през лятото.

Според наблюдаващия следствието прокурор има задоволително събрани доказателства за осъществени закононарушения по работа от кмета Марин Рачев. Дадени са образци с търгове и поръчки, извоювани от компании, които са благосъстоятелност на близки до кмета.

" От взетите пояснения на засечените лица е видно, че компаниите нямат нужната техника и работна мощ за осъществяване на заложените действия. Те не могат да обяснят какви тъкмо действия са осъществени, което е причина да се счита, че компаниите им се ръководят от други лица. По мнение на специалисти в строителния бизнес нанесените вреди на община Септември от гореизложената информация възлизат на към 13 млн. лева ", написа в постановлението на Софийска градска прокуратурата, предоставено от инициативния комитет.

В него е посочено още, че " осъществените закононарушения са от компетентността на Специализирания углавен съд, респективно способена да образува наказателно произвеждане да организира следствие се явява Специализираната наказателна прокуратура ".

В момента против Марин Рачев тече дело за укриване на налози в изключително огромни размери – над 150 000 лв.. Поредното съвещание по делото е било в понеделник в Окръжния съд в Пазарджик, споделиха от инициативния комитет.

През лятото поданици на община Септември стачкуваха против ръководството на Рачев и алармираха неведнъж за груби нарушавания при разходването на обществени средства и неналичието на отчетност и връзка на кмета с обществеността.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР