Кметът на село Бяга Боряна Кънева и група местни жители

...
Кметът на село Бяга Боряна Кънева и група местни жители
Коментари Харесай

Бежани искат легнали полицаи

Кметът на село Бяга Боряна Кънева и група локални поданици връчиха искане на регионалния шеф Стефан Мирев за създаване на три изкуствени неравности на Републиканския път III-375, преминаващ през село Бяга, община Брацигово. На обособените пешеходни пътеки прекосяването е съвсем невероятно и зачестяват случаите на предпоставки за ПТП. В непосредственост до посочения път се намират учебното заведение и детската градина. Искането е подкрепено с подписка на жителите на с. Бяга. Две стационарни камери и светеща сигнализация ще бъдат сложени на въпросните пешеходни пътеки до момента в който тече процедурата по правенето на план и построяването на неравностите според нормативните условия. Това сподели по време на срещата кметът на община Брацигово Петко Петков. Стефан Мирев ще упорства пред АПИ да бъде измит и укрепен секторът от републиканския път III – 377 Брацигово-Равногор. Въпросът бе подложен по време на изнесената приемна на регионалния шеф в Брацигово от кмета на с. Равногор Нейчо Коланев. Пътят е планински с многочислени завои на 1350м. надморска височина. На този стадий община Брацигово ще финансира ремонтирането на дребен сектор от този път, по който има проваляне и се намира в рамките на град Брацигово.

Жителите на град Брацигово и с. Исперихово показаха недоволството си пред регионалния шеф против шумните ромски сватби през целия летен сезон и неспазването на общинската разпоредба. Въпросът ще бъде отправен до управлението на ОДМВР Пазарджик.

По гледище на животновъдите от с. Исперихово ще бъде извършена и специфична осведомителна среща от Областна дирекция „ Земеделие “ по отношение на идните търгове за отдаване чартърен на мери и пасища. В Исперихово има над 1300 овце и земите за паша са извънредно незадоволителни.

В изнесената приемна на регионалния шеф в община Брацигово участваха шефът на ОД " Земеделие " Стоян Траянов, инж. Димитрия Кафеджиева от Областно пътно ръководство Пазарджик и специалисти от Областна администрация Пазарджик.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР