Кметът на Сандански Атанас Стоянов осъди на първа инстанция ОД

...
Кметът на Сандански Атанас Стоянов осъди на първа инстанция ОД
Коментари Харесай

Кметът на Сандански осъди МВР на 10 бона за незаконен арест

Кметът на Сандански Атанас Стоянов осъди на първа инстанция ОД на Министерство на вътрешните работи - Благоевград да му заплати 10 000 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди от противозаконен арест. Решението е на Административният съд в Благоевград, оповестяват от там.

На 14 ноември 2021 година, по време на изборите за президент и парламент, Стоянов бе арестуван за 24 часа. Спрян бе с колата си в края на изборния ден в с. Ново Делчево. При претършуване в колата бе открит плик със описи с имена на хора, обитаеми места и числа, както и 2240 лева

След като бе арестуван до 24 часа, го освободих без никакво обвиняване. Тогава той бе безапелационен, че пликът не е негов и му е подхвърлен в колата за политическо дискредитиране. Разпитани бяха доста хора, само че никой не уличи кмета в някакво закононарушение. 

Съдът анулира заповедта му за 24-часово задържане като противозаконна и тогава той изиска обезщетение

от Министерство на вътрешните работи за моралните вреди, които е претърпял. След ареста той се затворил в себе си, тормозил са за престижа, който е градил и има измежду съгражданите си.  Изпитвал е действителен боязън от следваща принуда за нещо, което не е направил. 

" Касае се за кмет на община с престиж и построено професионално име, ползващ се с положително име, който вследствие на незаконосъобразно наложеното задържане е претърпял душевен премеждия - скандална известност, станала притежание на обществото като цяло, доколкото не е противоречиво, че казусът е необятно отразен в локални и централни медии, накърнен престиж, чест, достолепие и положително име ", стимулира се арбитър Стоянка Пишиева и дефинира обезщетение 10 000 лева, което ОД на Министерство на вътрешните работи - Благоевград да изплати на кмета.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР