Кметът на Сандански Атанас Стоянов е задържан за 24 часа,

...
Кметът на Сандански Атанас Стоянов е задържан за 24 часа,
Коментари Харесай

Сандански в шок от ареста на кмета

Кметът на Сандански Атанас Стоянов е арестуван за 24 часа, откакто нощес той попадна в полицейски капан в село Ново Делчево. С полицейско задържане е и кметът на село Склаве Павел Пъхнев, с който кметът Стоянов се е виждал минути, преди да бъде спрян за инспекция. Има арестувано още едно лице В. К. от Склаве, който е другар на кмета Стоянов, заяви struma.com.

Малко преди 18 часа нощес в Министерство на вътрешните работи София е дошъл сигнал, че се готви заплащане на гласове в някои от селата на Сандански. Според информацията за един от кандидат-депутатите на ГЕРБ, само че не е за претендента от Сандански - Стоян Стоев. Незабавно е направена оперативна композиция и кметът е бил спрян за инспекция минути по-късно.

Операцията се следила персонално от министър Бойко Рашков и прокурори от висша прокуратура. При инспекцията автомобилът на Стоянов е бил запечатан до идването на дежурен прокурор. Успоредно с кмета на Сандански е арестуван и кметът на село Склаве Павел Пъхнев, с който Стоянов е имал среща. Говори се, че Пъхнев ще бъде очевидец по формираното дозание. В наличието на прокурор служителите на реда отвориха пакета, открит в жабката на автомобила " Ауди " на кмета Стоянов и откриха там няколко плика с пари и описи.

Още при отварянето на първия плик лъснал лист с имената и ЕГН-тата на 37 индивида. Имало и 60 банкноти от по 20 лв. До късно през нощта продължи огледът на колата, след което кметът Стоянов е заведен в полицейското ръководство и останал зад решетките със заповед за 24 часово полицейско задържане.

С такава заповед са и кмета на Склаве, както и близкият другар на кмета Стоянов В. К. от село Склаве. Дали прокуратурата ще изиска 72 часово задържане ще стане ясно през днешния ден. В момента на откриването на плика в жабката на автомобила на Стоянов той безусловно изкрещял, че му е направена режисура, че пликът е подхвърлен.

Полицаите обаче настояват, че по пакета има отпечатъци на кмета. Миналата седмица служителите на реда са правили тараш и в дома на още един политик от града, доближен до настоящето ръководство, само че към това полицията мълчи. Предстоят експертизи.

Случаят шокира Сандански. От нощес там никой не приказва за парламентарните и президентски избори. Всички обсъждаха ареста на кмета. Градските митове ескалираха и се чуха какви ли не клюки към пазаруването на вота в курортния град. Твърдят, че преди време в известно заведение кандидат-депутат от ГЕРБ, дружно с криминалнопроявени лица са извикали на среща кмета Стоянов и там е станала сделката за пазаруване в интерес на този претендент и от този момент участниците в тази среща са били обект на съществено наблюдаване от службите.

Това е първата сходна акция и първият кмет в Пиринско, залавян по сходен метод.

Някои санданчани са склонни да имат вяра, че кметът е жертва на добре скалъпена режисура, други настояват че не изключват да взе участие в пазаруването на гласове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР