Кметът на руската столица Москва Сергей Собянин удължи блокадите в

...
Кметът на руската столица Москва Сергей Собянин удължи блокадите в
Коментари Харесай

Москва под блокада до 31 май след бум на новозаразени в страната

Кметът на съветската столица Москва Сергей Собянин удължи блокадите в столицата на Русия до 31 май, откакто страната регистрира рекордно нарастване на новозаразените, оповестиха международните осведомителни организации.

В петък Русия записва повече от 10 000 нови случая за шести ден подред. Властите оповестяват за 10 669 нови случая през последните 24 часа, само че по-малко от данните за 11 231 в четвъртък.

Общият брой на доказаните инфекции до 187 859. Страната също записва 98 нови смъртни случая от вируса, като общият им брой е 1723.

На жителите на Москва е позволено да напущат домовете си единствено за къси разходки до магазина, да разхождат кучетата си или да пътуват до работните места с позволение. От вторник те също по този начин би трябвало да носят маски и ръкавици в градския превоз и магазини или ще бъдат санкционирани.

Властите споделиха, че според от обстановката, някои ограничавания могат да бъдат облекчени в други съветски райони от 12 май.
 Русия се трансформира в гореща точка на разпространяването на Covid-19 в Европа
Русия се трансформира в гореща точка на разпространяването на Covid-19 в Европа

За шести следващ ден повече от 10 000 души са инфектирани

По време на първия стадий на проекта хората ще могат да излизат на открито за разходки и извършения. Втората фаза включва наново отваряне на учебни заведения и предприятия, а последната ще разреши наново отваряне на паркове и площади.

Забраната за влизане на непознати жители е удължена за неопределен срок. Миналия месец Русия затвори границата с Китай, откакто възходящ брой китайски жители, които работят в Русия, тестваха позитивно за ковид.
 Русия не пада под 10 000 новозаразени с COVID-19 за 24 часа
Русия не пада под 10 000 новозаразени с COVID-19 за 24 часа

1537 умряли при 173 300 болни, рапортува Русия

Властите бяха принудени да преразгледат решението за Парада по случай Деня на успеха (9 май). Парад в класическия му тип няма да се организира. Въздушната част на парадите обаче ще се състои.

Беларус обаче ще има церемониал, макар пандемията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР