Кметът на Русе в съвместна среща с посланика ни в

...
Кметът на Русе в съвместна среща с посланика ни в
Коментари Харесай

Пенчо Милков планира поставяне на термокамера в Русе

Кметът на Русе в взаимна среща с посланика ни в Румъния и кмета на Гюргево

Трансграничното съдействие сред Русе и Гюргево бе обект на диалога сред кмета на Община Русе Пенчо Милков, кмета на Гюргево Андриан Ангелеску и посланика на България в Букурещ Радко Влайков.

Една от главните тематики бяха тлеещата баржа, която престоява дни наред край румънския бряг, както и непрекъснатото палене на стърнища в Румъния, носещи всяко лято неприятни миризми, сажди и замърсяване на Русе. Въпреки че въвеждането на закон, забраняващ сходно горене, е доста над пълномощията на кмета Ангелеску, той се ангажира да спомага за по-бързото разрешаване на казуса. Милков обясни, че възнамерява слагането на термокамера в Русе, чиито данни могат да се изпращат и към Община Гюргево, с цел да се предотврати случването на естествени пожари.

Тримата разискаха и опциите за доближаване сред съседските страни посредством възстановяване на актуалната инфраструктура, както и построяването на мостове над р. Дунав.

„ Когато приказваме за строителство на нови уреди сред двете съседки, постоянно приоритет е вторият мост сред Русе и Гюргево “, акцентира дипломат Радко Влайков. Той добави, че откакто българската страна извърши непълен ремонт на настилката на Дунав мост през юни, този октомври ще бъде усъвършенствана и устойчивостта на структурата.

Те посетиха на място и терминалите от българска и румънска страна, където се чака да се възвърне фериботната връзка сред двата града. В Румъния оператор ще е частна компания, до момента в който в България Министерството на превоза и известията съобщи подготвеност със чиновници и съоръжение с офис техника.

„ Фериботът на Русе се намира в самия град и режимът на работата му би трябвало да е в цялостен синхрон с тежкотоварните потоци, тъй че да не се позволява изчакване на камиони по бул. „ Тутракан “, безапелационен бе Пенчо Милков.

В края на срещата българският дипломат акцентира, че съдействието сред Русе и Гюргево постоянно ще бъде образец за останалите райони и показа желанието си да провежда огромна обща среща, в която да вземат интензивно присъединяване всички кметове, ръководители на общинските препоръки и регионалните шефове на всички обитаеми места от двете страни на Дунава.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР