Кметът на Русе Пенчо Милков взе участие в Конгреса на

...
Кметът на Русе Пенчо Милков взе участие в Конгреса на
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков участва в Конгреса на местните и регионални власти на Съвета на Европа

Кметът на Русе Пенчо Милков взе присъединяване в Конгреса на локалните и районни управляващи на Съвета на Европа, провел се в интервала 25-27 октомври в Страсбург.

Милков се включи в гласуването за нов Генерален секретар на организацията. Двама бяха главните кандидати за позицията – Матьо Мори от Франция и Антонела Валморбида от Италия. След гласуването Мори получи 137 гласове в поддръжка, до момента в който за Валморбида гласоподаваха 58 от делегатите.

„ Много страни имат огромни упования от Конгреса и ние ще се нуждаем от все по-ефективна администрация, с цел да се оправим с идните исторически провокации “, заключи новият ръководител на организацията.

Сред дискутираните тематики бяха еволюцията на цифровите технологии през последните 20 години, която оказа доста въздействие върху локалните и районните управляващи, езикът на омразата и дезинформацията. В тази връзка дружно с останалите членовете на конгреса кметът на Русе прегледа и одобри план на резолюция и планове на рекомендации, показани от сътрудниците му от Англия, Нидерландия и Швеция.

В дните на съвещанията представителите на обособените държави-членове разискаха ирландското председателство на Съвета на Европа и дискутираха положителни образци за организация на локалното самоуправление от Дания, Швеция, Чехия и Белгия.            

Пенчо Милков се включи във форума по покана на досегашния общоприет секретар  на Конгреса Андреас Кифър.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР