Кметът на Русе Пенчо Милков се е срещнал днес в

...
Кметът на Русе Пенчо Милков се е срещнал днес в
Коментари Харесай

Кметът на Русе издейства модерна станция за контрол на чистотата на въздуха

Кметът на Русе Пенчо Милков се е срещнал през днешния ден в София с министъра на околната среда и водите Нено Димов и е сложил настояването в града да има непрекъснато настояща мобилна съвременна станция за надзор на непорочност на въздуха. Това оповестяват от общинската администрация в Русе.

Милков е показал, че станцията би трябвало да бъде съвременна, да регистрира органични замърсители и да бъде мобилна. Той е получил поддръжка и увещание от министър Димов, че градът би трябвало да бъде екипиран с новата техника.

Милков е обяснил на министъра какъв брой сензитивен е за жителите на Русе казусът с въздуха. Кметът е разискал с него и плана за тролейбусен и електробусен превоз, както и забавените с години планове за създаване на сепарираща и анаеробна съоръжения в Русе.

От кметството изясняват, че инсталациите би трябвало да ги има, с цел да намалеят отчисленията към Министерството на околната среда и водите. През тази година те са били на стойност 3,5 млн. лв., само че следващата година ще бъдат 4,5 млн. лв..

Според Милков непрекъснатата мобилна станция ще е стъпка към определяне на действителните замърсители, както и изрично въздържане на всеки, който си разрешава да замърсява въздуха на Русе.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР