Кметът на Русе Пенчо Милков отличи европейския шампион по вдигане

...
Кметът на Русе Пенчо Милков отличи европейския шампион по вдигане
Коментари Харесай

Джан Зарков е спортист за месец август на Спортното училище

Кметът на Русе Пенчо Милков отличи европейския първенец по повдигане на тежести до 17 година Джан Зарков като „ Спортист на месеца “. Инициативата за награждаването на изявени възпитаници от Спортно учебно заведение „ Майор Атанас Узунов “ – Русе е на шефа Евгени Недев. Целта й е да се отличават освен потвърдени в спорта състезатели, само че и тези, които са посочили отлични резултати в образователния развой.

Зарков е ученик на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови от Тежкоатлетически състезателен клуб – Русе и през юли завоюва злато на интернационалното съревнование в Молдова, за което получи парична премия от кмета. Той победи в категория до 49 кг и събра дуел от 187 кг (80 кг в изхвърлянето и 107 кг в изтласкването), с което изпревари с един кг в подреждането италианеца Еторе Пилато.

„ Европейската купа е отговорност, само че да бъдеш „ Спортист на месеца “ значи да си за образец освен в залата измежду съотборниците си, само че най-много за съучениците в Спортното учебно заведение. Продължавай да ги вдъхновяваш с усърдието и достиженията си “, обърна се Милков към 16-годишния играч.

Следващото предизвикателство за Джан е Световното състезание по повдигане на тежести в Мексико, където ще се състезава в категория до 55 кг и към този момент се готви интензивно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР