Кметът на Рио де Жанейро Едуардо Паес съобщи днес, че

...
Кметът на Рио де Жанейро Едуардо Паес съобщи днес, че
Коментари Харесай

COVID-19 отново затваря плажовете в Рио де Жанейро

Кметът на Рио де Жанейро Едуардо Паес заяви през днешния ден, че плажовете на мегаполиса ще бъдат затворени този уикенд в опит да се ограничи разпространяването на ковид, в миг когато броят на приетите в болница в интензивни отделения е достигнал рекордни равнища, съобщи Франс прес.

От на следващия ден достъпът до плажовете в Рио де Жанейро ще бъде безусловно неразрешен, „ в това число за спортни занимания и къпане ", съобщи кметът на конференция.

„ Ситуацията е доста сериозна и насочвам апел към жителите на Рио: това е моментът да си останете вкъщи ", добави той.

Преди една година, при започване на пандемията, плажовете за първи път бяха изцяло затворени, само че къпането по-късно бе позволено, при изискване къпещите се да не остават за дълго на пясъка.

Това не попречи плажовете постоянно да бъдат претъпкани, а всички забрани в последна сметка бяха анулирани през ноември, тъкмо преди лятото в южното полукълбо.

Кметството на Рио към този момент бе оповестило други ограничавания през последните седмици, в това число полицейски час от 23:00 ч. до 5:00 ч. сутринта и затваряне на питейни заведения и заведения за хранене след 21:00 ч.

Едуардо Паеш възнамерява да предприеме „ още по-строги " ограничения в понеделник след среща с научния съвет, който направлява решенията на кметската администрация.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР