Кметът на район Връбница“ Младен Младенов обяви поредна инициатива насочена

...
Кметът на район Връбница“ Младен Младенов обяви поредна инициатива насочена
Коментари Харесай

Кметът на район „Връбница“ с поредна инициатива за младите

Кметът на регион „ Връбница “ Младен Младенов разгласи поредна самодейност ориентирана към младите. Този път те ще имат опция да вземат участие в книжовен конкурс под мотото „ София- град на младите и дейните “.  

В началото на май месец Столична община започва набиране на плановете оферти за програмата под едноименното название, като регион „ Връбница “ още веднъж взима присъединяване в сходни планове.

„ Ние заложихме на конкурс за литературно творчество, като концепцията е да насърчим уменията на младежите да показват своите мисли посредством словото, като ги възпитаваме в обич към книгата, четенето и литературно творчество. Като по този метод считаме, че помогнем за по-доброто личностно развиване на младежите “, съобщи кметът на регион „ Връбница “ Младен Младенов.  

Това не е първата самодейност на регион „ Връбница “. Като ръководител на Комисията по противообществени прояви на малолетни и малолетни постоянно се провеждат и организират разнородни начинания като: фотоконкурси, видеоконкурси. „ Имали сме и разнообразни тематики като „ Приятели “, „ Връбница през моя взор, „ Свят пред очите ни “, „ Моята европейска фантазия да красиво и положително място за живеене “, добавя Младенов.

Едни от сполучливите начинания на регион „ Връбница “ е тази против опиатите, както състезанието отдаден на Апостола, който се организира с рецитали и с огромен триумф след младежите.   

Литературният конкурс пък ще започва на 1 август, като крайният период за приемане на творбите е 30 септември. В него могат да вземат участие всички младежи на възраст от 15 до 29 години, които са от София и покрайнините. Творбите би трябвало да бъдат къси под формата на стихотворение или есе. Тематичният обсег е развиването на София, достижения и проблеми. Изискванията за претендентите и творбите ще бъдат оповестени на фейсбук страницата на регион „ Връбница “, като класирането ще завърши на 10 октомври. На 12 октомври ще бъде и награждаването, както и литературно четене.  

Творбите отличени на първо, второ и трето място ще бъдат в две категории на възрастови групи от 15 до 21 години и от 22 до 29 години. Участниците ще получат плакети и ваучери за закупуване на книги. Класирането ще се извърши от тричленно жури, като ще бъдат поканени известни български поети и редактори.

„ Смятам, че ангажирайки децата от ранна възраст с тези начинания, когато пораснат ще са ангажирани в ръководството на нашия общ дом – град София. Не инцидентно ние ги предизвикваме с разнообразни неща, като изкуство с графити което се организира в 61 учебно заведение, като тематиката беше за растения и животни от Червената книга, с цел да опазват природата. На районната администрация направихме един хубав графит, с което показахме, че с изключение на да е красиво може и да носи обръщение. Мисля, че те го харесват, виждам го в разнообразни фейсбук страници.

Децата са извънредно инициативни, цялостни с хрумвания. Украсяваме и част от трафопостовете в регион Връбница и получихме доста положителни хрумвания от участниците. Когато им се даде опция те стават доста изобретателни, а точно това е задачата “, добави още кметът на регион „ Връбница “ Младен Младенов.    

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР