Кметът на район „Централен” в Пловдив Георги Стаменов е разпоредил

...
Кметът на район „Централен” в Пловдив Георги Стаменов е разпоредил
Коментари Харесай

Погват строител заради стената, която се срути в центъра на Пловдив

Кметът на регион „ Централен” в Пловдив Георги Стаменов е разпоредил да бъде направена инспекция на строителната компания „ Астер Билд “ООД, която построява жилищната постройка на ул. „ Захари Стоянов “ на Бунарджика, оповестява TrafficNews.bg.

Както БЛИЦ заяви, в събота част от стена на къща в прилежащия парцел се срути поради градежа. Истинско знамение е, че няма потърпевши, защото в този миг цялото семейство си е било вкъщи. Потърпевшата Мария Недялкова е безапелационна, че виновността за сриването е напълно на „ Астер Билд “ООД, които не се преценяват с терена.

„ Многократно ги предупреждавах, че ще се случи това, само че те ме гледаха с подигравка “, описа дамата. И изясни, че е осведомена със строителството на къщи на тепето. Те са издигнати на канара и крият две рискове – да стартира да извира вода, или, при изваждането на по-голям камък, къщата да се срути. Затова е належащо, когато се унищожават скалите в основата, незабавно да се укрепват. А съгласно нея такова подсилване не е направено.

„ Сигурно сме позволили неточност, само че в този момент ще създадем всичко допустимо, с цел да укрепим стената “, съобщи шефът на „ Астер Билд “ ООД Ангел Рангелов. „ Явно стените са върху насип и е поддало, преди да поставим бетона “, изясни той. Рангелов даде обещание, че ще си свършат работата качествено и къщата на Недялкови ще е изцяло безвредна за живеене.

Според кмета на регион „ Централен” строителната компания има всички нужни документи. „ Още преди месец съм ги предизвестил персонално да укрепят изкопа поради изобилните валежи”, разяснява Георги Стаменов. Дали това е било направено качествено, ще установяват строителни специалисти от районната администрация, които вършат инспекция по случая. „ Строителят носи на 100 % отговорност за увреждането на непознато имущество. И при положение, че къщата в съседство не е безвредна, би трябвало да обезпечи на хората място, където да бъдат краткотрайно настанени”, добави Георги Стаменов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР