Кметът на район Централен отговаря на въпрос на читател на

...
Кметът на район Централен отговаря на въпрос на читател на
Коментари Харесай

Кметът на Централен отговори на читател на Plovdiv24.bg

Кметът на регион " Централен " дава отговор на въпрос на четец на Plovdiv24.bg :

“Зелената система в града се поддържа от Оперативна програма “Градини и паркове ". Въпреки това, ние, от районното кметство, минахме на огледи още през месец март, когато облагородихме зоната към този адрес. Всички корони на дърветата бяха завършени. Бяха отстранени всички сухи клони, съгласно преценката на еколозите и мога да настоявам, че зелената система сега е в много добър тип. Това го засвидетелствам със фотоси. Единственото проблематично дърво е една черница, която се намира надалеч от показаното място. Информацията за нея е предадена на Оперативна програма “Градини и паркове ". Така че, сега дърветата са завършени, здрави са, няма някакъв проблем.

Имало е такова рухване на клони, само че това беше по време на една огромна стихия в Пловдив. Тогава паднаха даже две-три дървета, имаше и потърпевши коли, само че няма по какъв начин районното кметство да предотврати това.

Още един път споделям, че там дърветата са завършени още през месец март, всички корони са завършени. Градини и паркове работиха много в този квартал, с цел да ги оформят. Но, на жителите не може да се угоди. Имаше и един сигнал, в който се искаше да се отрежат короните изцяло, с цел да се понижи височината на дърветата, само че еколозите споделиха, че това би довело до огромен риск за самите дървета. Имаше и сигнали за какво се режат короните, да вземем за пример. 

Апелирам, в случай че има такива сигнали, дано жителите публично си подават заявките към администрацията!

И дано да имат поради, че дървесната растителност в региона е на възраст 50-60 години, постоянно има риск някой изсъхнал клон да се прекърши. Свидетели сме даже на картина, в която здрави дървена да паднат.

Но съм надалеч от мисълта да премахнем дърво, с цел да спасим клон. Все отново това са дробовете на нашия град ", добави.

От районото кметство ни изпращат фотоси на дърветата в посочената зона, с цел да удостоверят положението им.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР