Кметът на район Тракия започва борба с боклуците по улиците,

...
Кметът на район Тракия започва борба с боклуците по улиците,
Коментари Харесай

Районен кмет обяви война на изхвърлянето на боклуци по улиците

Кметът на регион " Тракия " стартира битка с боклуците по улиците, които тази година напряко заливат града ни. В профила си във Фесбук той е разгласил фотоси и малко обръщение, видя  Plovdiv24.bg.

Ето думите му и какво планува той, с цел да се оправи с казуса. Ние се надяваме и други да се включат в акцията, защото очевидно общинското дружество " Чистота " мъчно се оправя със обстановката:

Депонирането на боклуци отвън избраните за това места става все по-сериозен проблем. Ако до момента имахме оформяне на депа на едно или две места, то в последно време няма резервоар, към който да не са скупчени диван, матрак, пералня, торба със строителен боклук, кашони от разопаковани артикули или клони от кастрене.

Опитахме с осведомителна акция и слагане на указателни табели. Изглежда или не са задоволително забележими, или просто не се четат, тъй като отпадъците се натрупат към тях. Няма да допуснем Тракия да стане сметище. Абсолютно съм решен да намеря метод за ликвидирането на противозаконното изхвърляне на боклуци.

Всички сме чували, а някои и са усетили силата на закона в други европейски страни, където всяко погрешно изхвърляне на отпадък води до доста огромна санкция.

Започвам деен разговор с всички институции, имащи отношение към тематиката: среща с Оперативна програма " Чистота “, Оперативна програма " Градини и паркове “ и Пловдивски общински инспекторат, с цел да намирим метод за налагане на избраните санкции и санкции на нарушителите.

Знам, че в мненията под тематиката ще има и други отзиви, като да вземем за пример, че изхвърлянето на един стол до коша не е проблем… Аз обаче смятам, че образа на квартала ни е наша отговорност и е срамотия да наподобява по този метод, изключително в случай че има препоръчани толкоз доста други възможности! Че дори и да дойдат да ви вземат едрогабаритния боклук от вкъщи ви.

От " Чистота “ всеки ден поставят старания да ни е красиво, от " Градини и паркове “ също приказвам с ръководителите на бригади и намираме общ език, от Общинския инспекторат ще спомагат с налагане на санкции. Но решението в действителност е единствено в нашите ръце. И в нашето гражданско схващане.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР