Кметът на район Тракия“ Костадин Димитров връчи днес предметни награди

...
Кметът на район Тракия“ Костадин Димитров връчи днес предметни награди
Коментари Харесай

В Тракия наградиха пореден собственик на новорегистрирано куче

Кметът на регион " Тракия “ Костадин Димитров връчи през днешния ден предметни награди на Иванка Панчева, записала домашния си любим Алиса, порода кокер шпаньол. Електронната система за административна регистрация на домашни кучета е генерирала печелившия №7700, част от акцията на Община Пловдив " Регистрирай куче и завоюва премия “, която има за цел да подтиква интензивността на притежателите на кучета съответно да заявяват притежаването им. До среда на месец декември в границите на акцията следва да  бъдат раздадени още дарове за домашния любим - разнородни аксесоари и груминг услуги.

До средата на декември е срокът и на акцията за подпомагане  кастрацията на домашни кучета и котки, отглеждани в Пловдив. В нея могат да се включат притежатели на идентифицирани/чипирани домашни кучета с осъществена административна регистрация, както и притежатели на домашни котки, притежаващи съответно издадени ветеринарномедицински паспорти. Желаещите да се възползват от изискванията по акцията, могат да получат " ваучър за отстъпка " от Община Пловдив, Дирекция " Екология и ръководство на отпадъците " или в съответната районна администрация по местоживеене. За женските кучета и котки отстъпката е 35 лв., а за мъжките – 20 лв.. Собственикът ще доплати остатъка от цената на операцията на място във ветеринарния кабинет. Кампанията се организира със съдействието на ветеринарни кабинета в Пловдив.

Информираме притежателите на домашни кучета, че декларирането на  домашно куче в общината е наложително съгласно националното ни законодателство.  Административната регистрация на всяко домашно куче се прави в региона по местоживеене против показване на документ за идентичност на притежателя и постоянно удостоверен ветеринарномедицински паспорт с отразени в него идентификация /маркировка/  на животното и наложителните ветеринарномедицински операции за интервала. Общият брой регистрирани домашни любимци в регион " Тракия “ е 755. Към днешна дата към триста от тях не са направили наложителната пререгистрация за 2018 год. Срокът за това е до 31-ви март. Размерът на годишната такса за владение на домашно куче  за Пловдив е 30.00 лв.. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР