Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев информира, че приключи с

...
Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев информира, че приключи с
Коментари Харесай

Кампанията в Северен „Доброто продължава” събра 35 700 лв.

Кметът на регион „ Северен” инж.Ральо Ралев осведоми, че завърши с впечатляващ триумф акцията „ Доброто продължава” в поддръжка на тригодишната Лилия Козарева, болна от „ ретинопатия на недоносеното”. Тя бе проведена от ДГ „ Дъга”, където всяка година положителното се поддържа, възпитава и продължава посредством дела, които възстановяват вярата на тези, които най-силно се нуждаят от нея. Кампанията бе подкрепена от чиновниците на кметската администрация в регион „ Северен”, от стотици фамилии на детската градина, от десетки просветителни институции в града, от спомоществователи. „ Обединени от желанието да поддържат фамилията, а детето да има своето цветно детство, хората на положителното събраха 35 700 лв”, оповести кметът на региона.

Историята на тригодишната Лилия Козарева и нуждата да се направи и невъзможното детенцето да резервира зрението най-малко на едното око инж.Ралев одобри преди три месеца като персонална идея и стана един от най-щедрите донори в акцията. Средствата, постъпили към сметката на детето към този момент са от основна помощ за фамилията, изясни инж.Ралев, и добави, че на 6. юни Лилия е била на обзор в Истанбул при доктор Хюсеин Йетик, наблюдаващ нейния случай. Той е установил положението на ретината на лявото око и е планувал, че до две и половина години зрението на Лилия евентуално ще и дава опция да бъде независима. В момента детето вижда с лявото око светлина и едри форми, като диоптърът е 17,5.

Родителите на детето са впечатлени от всички, които са откликнали на благородното начинание на ДГ „ Дъга” и показват специфичната си признателност на шефа на детското заведение Дима Симеонова, която е била и основателят, и главният мотор на акцията. Специална е благодарността и дълбокото им почитание към кметската администрация и персонално към инж.Ралев, който с авторитетната си интервенция, мигновена реакция, прочувствена сърдечност и благотворителност е образец за това, че положителното постоянно побеждава, когато е в положителни ръце.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР