Кметът на район Младост Десислава Иванчева отрече ръцете й да

...
Кметът на район Младост Десислава Иванчева отрече ръцете й да
Коментари Харесай

Десислава Иванчева разкри каква е причината за акцията срещу нея

Кметът на регион „ Младост ” Десислава Иванчева отхвърли ръцете й да са „ светвали ” от маркираните пари, каквито изказвания насочи шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев.

Според прокурора по делото обаче имало следи от маркировката по седалките и сенника на автомобила, което означавало, че Иванчева и заместничката й – Биляна Петрова са имали допир с парите.

В момента Специализираният углавен съд взема решение дали Иванчева и Петрова да останат за непрекъснато в ареста. Те бяха задържани при зрелищна акция в центъра на София във вторник, като Иванчева заставам няколко часа окована с белезници пред Спортната палата. Заедно с тях е упрекнат и някогашният кмет на региона Петко Дюлгеров.

Двете дами не бяха позволени до публицисти и разговаряха с тях през заградителни стъкла. Иванчева съобщи, че сигналът против нея е подаден от компанията „ Ваклин Груп ” и притежателя й Александър Ваклин.

Според нея карцерът й е опит да бъде подложен на поста нейният заместител – Румен Русев. Тя отхвърли и откритите в автомобила й 56 хиляди евро да са нейни, само че не даде повече детайлности.

Междувременно прокуратурата опроверга правосъдния министър Цецка Цачева и изрично отхвърли да е разпоредена и да се прави каквато и да е инспекция за превишаване на правата на прокурорите и проверяващите органи при ареста на Десислава Иванчева.

По-рано през днешния ден Цачева заяви, че доколкото знае щяло да има сходна инспекция и би било по-добре, в случай че интервенцията не се е случила в центъра на София. Вчера външният министър Екатерина Захариева съобщи, че при ареста " леко са преминати границите ".

Това пък докара до реакция от страна на основния прокурор Сотир Цацаров, който попита дали това е позиция единствено на Захариева или на целия кабинет.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР