Кметът на район Източен“ в Пловдив Николай Чунчуков инспектира днес

...
Кметът на район Източен“ в Пловдив Николай Чунчуков инспектира днес
Коментари Харесай

Децата в пловдивския район „Източен“ получиха пълно дидактично игрово оборудване по проекта „Растем заедно“

 iztochen_oborudvane-9  iztochen_oborudvane-6  iztochen_oborudvane-5  iztochen_oborudvane-4  iztochen_oborudvane-3  iztochen_oborudvane-2
Кметът на регион „ Източен “ в Пловдив Николай Чунчуков инспектира през днешния ден детските градини, включени в плана „ Растем дружно “, с цел да види дали да получили цялостно дидактическо и игрово съоръжение и материали за развиване на активността с малчуганите. В забавачка “Щастливо детство “ шефът Евгения Попиванова и учителите демонстрираха първите доставки, които незабавно бяха намерили място в профилираните кабинети за в допълнение образование на децата по български език.

Кметът на регион „ Източен ”, на чиято територия се намира най-големия ромски етнически квартал в България и на Балканите, остана мощно впечатлен от разнообразието на детската литература от 2100 тома. Тя е формирана от 66 заглавия на най- забавните типичен и модерни творби за деца, а също така оборудването включва дидактични табла, енциклопедии, художествени материали за действия по изобразително изкуство, секционни шкафове, фотоьойли и възглавници за сядане в зоната за описване на приказки, килими, светофарни уредби и други Райкметът Чунчуков поддържа учителите и шефовете за още по-усилна и ефикасна работа по огромния план с децата.

Кметът на „ Източен “ Николай Чунчуков съобщи, че след обществена процедура всички градини получават по плана материали и съоръжение, национални носии и театрални дрехи за над 100 000 лева Той изясни, че кметството е независим бенефициент по извоювания план на стойност 467 173 лева, който включва 300 деца и родители от 6 детски градини. Целта на плана „ Растем дружно “ е да се подкрепи интеграцията на деца от етническите малцинства посредством повишение мотивацията и присъединяване им в културно-образователни действия, основаването на удобна просветителна среда, лични изяви, контакти с връстници, групови занятия, работа с родители, в допълнение образование по български език и други действия допълващи интеграционния развой.

В рамките на първата му половина деца и родители посетиха над 10 куклени, театрални и балетни представления, направиха доста празници, а скоро предстоят изложения с техни творби. В плана са включени 12 преподаватели за в допълнение образование по български език, сценичен възпитател, специалист по изобразително изкуство, хореограф и двама просветителни посредници. „ Предстои доставката на интерактивните дъски и просветителните таблети за децата, добави Стефка Симеонова, началник на плана от районната администрация. „ Работата е сложна, само че доста забавна и с екипите на всяка една градина, работим доста сполучливо. Мисля, че с завършването на дейностите в края на 2018г., можем да покажем новаторски практики и решения, които да оказват помощ на цялата система в предучилищното обучение “, добави Стефка Симеонова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР