Кметът на район Източен“ и директорът на ОП Градини и

...
Кметът на район Източен“ и директорът на ОП Градини и
Коментари Харесай

Нови иглолистни дръвчета разкрасиха Цариградско шосе

Кметът на регион " Източен “ и шефът на Оперативна програма " Градини и паркове “ Стоян Алексиев персонално се включиха в залесителната акция по бул. " Цариградско шосе “. В разграничителната линия чиновници на районната администрация и общинското дружество засадиха 40 иглолистни дръвчета – 20 броя лейландски кипарис, 10 пинии и 10 фиданки от типа сребрист смърч.

" Радостно е, че източният вход на Пловдив става все по-красив. Засадените през последните години стотици дървета и шубраци се развиват добре. Не преставаме да обогатяваме зеленината. Винаги съвършено наподобяват многочислените фигури с цветя, подбрани съгласно сезона. От  началото на пролетта стартира постоянно косене на тревата “, разяснява Чунчуков.   

По самодейност на жители от региона до края на деня следва да бъдат засадени липи и червени дъбове в разнообразни междублокови пространства, в това число и край новоизградения паркинг на ул. " Славейна “.

Директорът на " Градини и паркове “ Алексиев добави, че в зелените площи е построена поливна система, която поддържа свежия тип на всички растения. 

Нови 40 иглолистни дръвчета от типовете пиния, лейландски кипарилКметът на регион " Източен “ Николай Чунчуков и шефът на Оперативна програма " Градини и паркове “ Стоян Алексиев персонално се включиха в залесителната акция по бул. " Цариградско шосе “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР