Кметът на район "Искър" Ивайло Цеков е взел мерки срещу

...
Кметът на район "Искър" Ивайло Цеков е взел мерки срещу
Коментари Харесай

Браво! Кметът на район "Искър" е взел мерки срещу кърлежи и плъхове в "Дружба"

Кметът на регион "Искър " Ивайло Цеков е взел ограничения против кърлежи и плъхове, за които ни сигнализираха в "Блиц " поданици на кв. Дружба.

Той написа в профила си във фейсбук следното: "Що се отнася до изказванието за „ плъхове, които се развъждат в безстопанствен частен парцел тъкмо до детската площадка на бл. 14 “, бих желал да посоча, че още на 19 юни 2019 година е осъществен оглед на мястото от длъжностни лица на районната администрация и е установено, че постройката на посочения в обявата частен парцел се намира в неприятно техническо положение, неотговарящо на условията по член 169 от Закон за устройство на територията. Констатирано е, че е рискова за живота и здравето на жителите.

На 29 юли 2019 година е планувана среща в постройката на районната администрация с шефа на дружеството-собственик на парцела за чуване във връзка с констатациите. Собственикът не се е явил. По-късно в районната администрация е постъпило несъгласие от него, в което не се съгласява с констатациите, че постройката е рискова.

В момента продължава процедурата по член 196 от Закон за устройство на територията и следва преписката по случая да бъде показана в Направление „ Архитектура и градоустройство “ към Столична община за изговаряне.

По отношение на изказванието, че „ Цеков даже не се е задействал да напръска публичните градинки против кърлежи “, ще отбележа, че тревните площи – общинска благосъстоятелност, в регион „ Искър “ са обработвани неведнъж по авансово направен график против гризачи и кърлежи през последните месеци.

Обработката стартира на 1 април 2019 година и продължава и досега. Приоритетно се обезпаразитяват точно пространствата към детски градини, детски площадки и учебни заведения.

Третирането се прави със профилирано съоръжение на аерозолни обработки, за което са сложени предупредителни табели, а информация за тази активност се разгласява от време на време на интернет уеб страницата на регион „ Искър “, както и на фейсбук страницата на региона, където е поместен и снимков материал от процеса на култивиране.

По мотив изказванието в обявата, че „ змии (…) са плъзнали в междублоковите пространства “, ще уточня, че паралелно с обработката против гризачи и кърлежи, през април т.г. започва и косенето на тревните площи на територията на регион „ Искър “, което продължава и до момента.

От тогава до сегашния миг са обработени зелените пространства – общинска благосъстоятелност в региона, както и елементи от терени - частна благосъстоятелност, които са директно до пешеходни пътеки и детски площадки.

В последните месеци в администрацията на регион „ Искър “ не са постъпвали сигнали за съответни места – междублокови пространства, местни градини, паркове и прочие, на които жители са забелязали змии ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР