Кметът на Приморско д-р Димитър Германов обяви, че един от

...
Кметът на Приморско д-р Димитър Германов обяви, че един от
Коментари Харесай

Кметът на Приморско зарадва рибарите по Южното Черноморие с новина за река Дяволска

Кметът на Приморско доктор Димитър Германов разгласи, че един от наболелите проблеми за риболовци те по Южното Черноморие е решен. Той разгласява в профила си в обществените мрежи фотоси от цялостното разчистване на устието на река Дяволска, за което упорстваха морските вълци.

Ето какво написа Димитър Германов:

„ Мотивиращ старт на деня! Усилията се увенчават с триумф и резултатите приказват сами за себе си!

След извършени тежки диалози, натоварен разговор с виновните органи и продължителни старания, след превъзмогване на редица провокации от всевъзможен темперамент, спазвайки законите на страната, само че и с мисъл за поминъка на наши съграждани, успяхме да разгадаем дълготраен проблем.

Запушеното устие на река Дяволска беше причина за наводняване при изобилен дъжд, за увреждане на заобикалящата среда, както и затрудняване на естественото излизане на лодките на риболовци те ни. В съгласуваност с регионалния шеф и представителите на другите виновни и ангажирани институции, успяхме да намерим вярното трайно и стабилно административно решение.

Подчертавам и не би трябвало да забравяме, че решаването на проблеми от представителите на локалната власт става в цялостен синхрон и в осъществяване на административните периоди и законови отговорности. Макар и на мен да ми се искаше в този момент и незабавно да дадем решение, въпреки тематиката да се трансформира в комфортна дъвка за редица общественици и въпреки обстоятелството, че я търкаляха с ясното схващане, че за трайно решение на казуса беше належащо време, а освен популистко говорене, аз организирам поредна политика за качествено и стабилно решение на зародилите проблеми в нашата община. Опитът ми сочи, че това е верният и законов път за взимане на управнически решения.

В съгласуваност на общинската администрация с Областна администрация, РДПБЗН Бургас, районен съд ПБЗН Приморско , Регионална инспекция за опазване на околната среда и Басейнова дирекция, работим по отпушването на устието на  река Дяволска.

Специални благодарности на регионалния шеф Вълчо Чолаков и всички виновни институции! “

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР