Кметът на Поморие постави под съмнения плановия ремонт, който ще

...
Кметът на Поморие постави под съмнения плановия ремонт, който ще
Коментари Харесай

Планират затваряне за ремонт на летище Бургас през 2025 г., местни кметове гневни

Кметът на Поморие сложи под подозрения " плановия ремонт ", който ще затвори летището за 6 месеца, защото в последните 4-5 години непрекъснато се изтъквало, че концесионерът ремонтирал пистите.  " Тези писти до момента трябваше да са позлатени . Предния път споделиха, че щели да създадат доста огромна инвестиция, а се оказа, че си вършат фотоволтаици за постройките ", добави той.

Кметът на Приморско Иван Гайков също бе на срещата и изрази неодобрение от политиката на концесионера на летището. Той е безапелационен, че " Фрапорт " би трябвало да си партнира с общините и да търси допирни точки, а не да основава напрежение.

" Във всички остава чувството, че летището във Варна се развива за сметка на това в Бургас. Знаете, че черноморските общини сме директно подвластни от туристите и една от опциите за нас са самолетните полети, само че виждаме, че от година на година ни подценяват. Авиолинии се местят в посока Варна, целогодишни полети също се трансферират. Всички кметове на общини от област Бургас сме обединени от концепцията, че районът не може да се развива без работещо летище ", сподели Иван Гайков. Той се тормози, че концесионерът не е дал детайлности по така наречен " планов ремонт ", който ще стартира идната година. Не била конкретизирана нито началната, нито крайната дата.

" Ако в такава посока се развива летището, полетите ще продължат да спадат и една развита дестинация ще е доста по-трудно по-късно да се развие и да си върнем старите пазари ", добави той.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР