Кметът на пловдивския район „Западен” Димитър Колев е решил да

...
Кметът на пловдивския район „Западен” Димитър Колев е решил да
Коментари Харесай

Пловдивски район инвестира 80% от бюджета си в паркове и зелена система

Кметът на пловдивския регион „ Западен” Димитър Колев е решил да влага близо 80% от бюджета си в зелената система. След гласуването на бюджета на Пловдив в понеделник от районната администрация започнаха и първия си план, който е новаторски в Пловдив – създаване на алеен парк със зелен пояс по бул. „ Свобода”.

Алеята е дълга общо 500 метра, като се пресича от улица „ Владивосток “. Тя ще бъде преасфалтирана по цялата й дължина, като ще се обособят и няколко къта за занимания. В единия й край, откъм Братската могила, ще бъде ситуиран и детски ъгъл за игра, който ще е с игри на земята от настилка с термопластик.

От страната на жп прелезите се планува да се сложат маси за шах и табла, както и тенис на маса. Ще бъде построено напълно ново осветяване, каквото все още липсва, като то ще бъде обезпечено от 50 съвременни лампи. Планирано е слагането на 50 нови пейки и 50 кошчета за боклуци. Цялата сума ще бъде към 300 000 лв. за облагородяване на цялото пространство.

Близо 600 000 лв. ще бъдат дадени за построяването на Гарнизонна фурна като парк след решението на Общинския съвет през вчерашния ден. Огромното пространство, което бе изчистено от старите постройки, ще бъде най-големият нов парк, който ще се построява тази година в Пловдив. Освен залесителни действия, ще се сложат две огромни площадки за деца в разнообразни възрастови групи, ще се създадат алеи и площадно пространство, изясни Димитър Колев. Към парка ще се причисли и прилежащите зелени площи с лице към Пещерско шосе. Там ще бъде заменена настилката, като ще се сложат и нови пейки. Очаква се скоро и планът за новия парк да бъде подготвен и да му се издаде строително позволение.

„ Винаги съм се стремял да построявам нови зелени пространства и зони за отмора и рекреация. Това ми е от целите през цялото време, когато станах областен кмет. Вярвам, че с цел да се усъвършенства качеството на живот, би трябвало да се влага в зелени пространства, а освен да се вършат пътища”, сподели Димитър Колев, който построи и обнови редица паркове в региона – парк „ Ружа”, новият парк върху детска градина „ Мир”, както и този в Прослав. Колев сподели, че с изключение на двата плана се планува и намесата в междублоковите пространства и промяната на старите детски площадки.

Той ще разполага с бюджет от 1,3 млн. лв., като близо 900 000 лв. са за паркове, а с останалите средства ще се ремонтират пътни артерии и тротоарни настилки.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР