Кметът на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик,

...
Кметът на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик,
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив е запознал чешкия посланик с развитието на града

Кметът на Пловдив Здравко Димитров  Здравко Димитров Здравко Димитров Димитров е български политик, Областен шеф на област Пловдив. Роден е на е срещнал посланика на Чешката република в България Лукаш Кауцки с развиването на града през последните години във връзка с образованието, стопанската система и по-конкретно с Тракия икономическа зона и огромните вложения на международни компании, с помощта на които районът става все по-привлекателен за бизнес. Това оповестиха от пресцентъра на общината.

Лукаш Кауцки е подчертал, че Пловдив има огромен капацитет на развиване от позиция на културния и историческия туризъм. Според него е значимо да се усилят опциите за бизнес съдействие сред двете страни.
При визитата си в Пловдив посланикът е разгледал и посетил някои от обектите, дело на Йосиф Шнитер. Поводът е годишнина от рождението на един от най-видните архитекти и инженери на Пловдив, основал първия градоустройствен проект, дал основата на актуалния образ на града под тепетата.

Изграденото от именития чешки проектант притегля и до през днешния ден ценители на красивите здания от целия свят и буди удивление у всички, докоснали се до тези шедьоври. Той проектира десетки здания, които могат да се видят и до през днешния ден: църквите "Свети Свети Кирил и Методий " и "Свети Георги Победоносец ", камбанариите на катедралния храм "Успение Богородично " и на църквата "Света Петка ", здания по Главната улица, "Отец Паисий ", "Иван Вазов ", бул. "Руски ", Градската художествена изложба в Стария град, Природонаучния музей и други, напомнят от Общината.

В знак на почитание Лукаш Кауцки е поднесъл венец пред паметника на Йосиф Шнитер на пл. "Независимост ", дело на скулптора Цвятко Сиромашки. По време на визитата си той е бил придружаван от почетния консул на Република Чехия Иван Соколов, дружно със студенти от компетентност "Славянска лингвистика " и "Право " от Пловдивския университет Паисий Хилендарски, се показва още в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР