Кметът на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик,

...
Кметът на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик,
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив пое ангажимента общината да стане посредник между бизнеса и образованието

Кметът на Пловдив Здравко Димитров  Здравко Димитров Здравко Димитров Димитров е български политик, Областен шеф на област Пловдив. Роден е на e поел уговорката общината да стане медиатор сред бизнеса и висшето и приблизително обучение. На среща с ректорите на висшите образователни заведения в Пловдив е споделил още, че приема предлагането им в града да бъде основан академични алианс, в който общината да има водеща роля. Това оповестиха от пресцентъра на общината.

На срещата са участвали представители на всички вузове.

Кметът на Пловдив с значима вест за COVID-19

"Тази среща трябваше да се състои още преди епидемията. Исках да чуя от всеки един от вас какви са цели на вашите образователни заведения, какви планове подготвяте за бъдещия програмен интервал, в който ще участвате с планове по стратегии на Европейски Съюз и по какъв начин Община Пловдив може да ви спомага ", е споделил Димитров при откриването на срещата. По думите му е извънредно значимо Пловдив като промишлен център, да развива професионалното обучение, както в междинните, по този начин и във висшите образователни заведения. Това е бъдещето, община Пловдив е отворена за вашите хрумвания и е подготвена да бъде ваш сътрудник във всяка една самодейност, добавил още кметът. Той се е заел срещите да бъдат регулярни и поел ангажимент общината да стане ефикасен медиатор в реализиране на връзката сред бизнеса, университетите и междинното обучение.

От своя страна университетите са изразили подготвеност да поддържат общината и кмета с подготовката на бъдеща тактика за ръководство и развиване на града, каквато към този момент се приготвя от общината. Всички са се обединили към концепцията Пловдив да бъде промотиран като учебен център с доста положително качество на живот, с опция за просвета, спорт и забавление. По тази метод университетите в града ще продължат да притеглят, както задгранични студенти, по този начин и българите в чужбина. Общината даде обещание да работи в посока реализиране на тези хрумвания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР