Кметът на Пловдив Здравко Димитровподава оставка като член на ГЕРБ.

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитровподава оставка като член на ГЕРБ.
Коментари Харесай

Здравко Димитров напуска ГЕРБ, но остава кмет на Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитровподава оставка като член на ГЕРБ. Това разгласи той на изключителна конференция.

" Нямам право да си подам оставката като кмет, тъй като съм определен от пловдивчани и имаме да изпълняваме планове за 500 милиона лв. ", съобщи още Здравко Димитров.

Кметът няма да желае оставката на заместника си Пламен Райчев и той остава в екипа му.

Димитров изиска обаче цялостна бистрота от общинските съветници и от почитателите за парите за стадионите. Те би трябвало да бъдат приключени, безапелационен е пловдивският кмет и посочи, че това ще се взема решение на срещите му с почитателите.

Здравко Димитров прикани Иван Тотев, който към този момент се среща с почитателите, да помогне казусът със стадионите да се реши, съобщи БНР.

Кметът изясни, че общината няма да дава повече пари за стадионите, защото има доста значими инфраструктурни планове, по които се работи.

Зико сподели, че не е бил на срещата с Борисов в Пловдив в събота, защото не е бил поканен. " Не съм се карал с Бойко Борисов, той ми беше началник ", акцентира пловдивският кмет.

" Сигурен съм, че съм прав. Заблудили са Борисов за панаира ", съобщи Здравко Димитров. На въпрос кой го е заблудил означи: " Тотев, Тотев го е заблудил. "

Димитров означи още, че ще мисли дали и по какъв начин да се кандидатира на идните избори.

" Пловдив получава 17 милиона лв. санкция за погрешно извършена поръчка за Пречиствателната станция в мандата на Иван Тотев. Това са бакии към този момент ", разгласи Здравко Димитров. Той посочи, че е определен реализатор, който не е трябвало да бъде избиран. Поръчката е от юни 2019 година.

" Това е голям удар за Пловдив ", разяснява зам.- кметът Пламен Райчев. В момента Общината търси разновидности да понижи финансовата глоба.

" Ако съм нарушил закона, в случай че имам някакви грехове, аз самичък ще си подам оставката, няма да очаквам съдът да ме отстранява. Нямам нарушавания, ще има инспекции, в случай че някой е прекрачил границата, ще бъде глобен. Но това, което е за стадионите и за Панаира, аз персонално апелирах решенията. Каква е моята отговорност, аз не опазих ли Пловдив? ", съобщи Димитров. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР