Кметът на Пловдив Здравко Димитров трябва да си подаде моментално

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров трябва да си подаде моментално
Коментари Харесай

Борисов призова кмета на Пловдив да подаде оставка „моментално“, той му отговори

Кметът на Пловдив Здравко Димитров би трябвало да си подаде " мигновено " оставката . Това мнение изрази водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с актива на партията в града. Той разяснява митингите от последните дни на почитателите на два от пловдивските футболни тимове – „ Локомотив “ и „ Ботев “, свързани с незадоволително финансиране на новите игрища на клубовете. Според Борисов поради тези кавги ГЕРБ търпи негативи, а Здравко Димитров си е взел отпуска .

" За тези игрища съм идвал няколко пъти в Пловдив, срещал съм се с почитателите и на „ Локо “, и на „ Пловдив “, сподели водачът на ГЕРБ. 

" Единственото, което съм го казвал от първия ден, е, че това го вършим за почитателите, да има игрища, с цел да се играят финали ", сподели Борисов.

„ Средства, отпуснати от нашето държавно управление, с гласуванията на наши и други общински съветници, за нещо, на което да се радва Пловдив като футболен град, провокира единствено митинг. Поради немарливо, некачествено, безотговорно - партията търпи негативи “, изясни Борисов. Той сподели още, че преди седмица е приказвал с кмета Здравко Димитров и му е споделил да си поправи грешките, само че той излязъл в отпуск.  

" Почтеното в тази ситуация и задължението към партията е да си подадат оставките “, сподели Борисов по адрес на Здравко Димитров и заместник-кмета Пламен Райчев.

" С парите, които осигурихме, си сътворяваме кахъри. Обвиняват партията в корупция ", добави водачът на ГЕРБ и напомни, че още в края на предходната година, още веднъж при посещаване в Пловдив, е декларирал, че Димитров няма да е претендент за кмет на ГЕРБ на идните локални избори. 

" Знам, че е доста тежко преди избори да имаме такива връзки, само че е почтено към хората. Обичам го, почитам го, само че не се оправя. Създаде ни проблем. Този проблем се надявам с нашите съветници и съветниците от другите партии още в четвъртък, на сесията на Общинския съвет да бъде решен ", заключи Борисов.

Той прикани общинските съветници да намерят метод, дружно с представители на двата фенклуба като неправителствени организации, да съгласуват съответните заплащания. " Без тяхно утвърждение да не се случва. Не го вършим стадион на ГЕРБ, а го вършим стадион на „ Ботев “, стадион на „ Локомотив “, с цел да отидат хиляди хора да се радват ", настоя Бойко Борисов.

" Ако Димитров ми е другар, би трябвало да отиде да си подава оставката. Месеци наред имаше опция да упражни надзор и той не го направи, сподели още водачът на ГЕРБ. И добави: " В момента недоверието към него е огромно. По-добре е да се отдръпне ".



„ Избран съм от пловдивчани, не назначаван, с цел да ми се желае оставка. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в идващите дни какво да направя ”. Това съобщи в своя позиция кметът на Пловдив Здравко Димитров.

„ Дебатът за Пловдив би трябвало да се води с жителите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки ”, разяснява още той.

„ Не съм забърквал бакии. От самото начало на мандата започнахме с доста значими и сложни планове като Водния цикъл, обектите по Оперативна програма Региони в напредък ”, пробива под Гарата и бъдещето на Бетонния мост, които бяха съдбовно забавени от предшественика ми и вкарани в риск. Управлявам отговорно с всички сили и умения - мои и на екипа ми. Казусът със стадионите на “Ботев ” и “Локомотив ” не е мой или на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че обезпечените в началото пари няма да стигнат. Някои хора обаче очевидно употребяват казуса с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам проект по какъв начин да спася Панаира за Пловдив и то с дипломация, а не с войни ”, акцентира Димитров.

„ Имаме доста значима работа за извършване , виждате на какъв брой фронта се строи в Пловдив. Безотговорно ще е да оставим града на автопилот в този миг ”, приключи кметът и посочи, че му трябват няколко дни, с цел да реши по какъв начин да отговори на настояването за неговата оставка и тази на заместника му Пламен Райчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР