Кметът на Пловдив Здравко Димитров спира строежа на т.нар. пробив

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров спира строежа на т.нар. пробив
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив замразява пробива при Водната палата заради протестите

Кметът на Пловдив Здравко Димитров стопира градежа на така наречен пробив при Водната палата - един от най-спорните нови пътни планове в града - поради митингите, които сплотиха както недоволни общинари от ГЕРБ, по този начин и от " Демократична България ".

Общинските съветници от ГЕРБ желаеха и изключителна сесия на ОбС-Пловдив, с предложение осъществяването на градежа да се спре до " изясняване на всички обстоятелства и условия ".

Пробивът трябваше да размени настоящото кръгово придвижване сред централния бул. " Цар Борис III Обединител " и моста при Панаира. Точката е едно от най-натоварените места за трафика в града, само че протестиращите настояват, че новият подлез освен няма да облекчи придвижването, само че и ще утежни проблемите.

Критиките им против плана бяха многочислени - от обстоятелството, че в него не е планувана опция за ляв завой, до обезлесяването на алеята към река Марица, която е възобновена наскоро с европейски средства.

Димитров твърди, че планът стопира най-малко за един месец, до момента в който " всички си кажат мнението ", и че общината ще се " съобрази " с жителите.

Не е ясно за какво публичното разискване стартира съвсем месец след първата копка на строителството, имайки поради, че недоволството против плана е от няколко години.

Срещу Здравко Димитров се изправи и някогашният кмет на Пловдив Иван Тотев - също представител на ГЕРБ, в чийто мандат за последно беше ремонтирано кръстовището.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР