Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще внесе утре извънредно предложение

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще внесе утре извънредно предложение
Коментари Харесай

Община Пловдив тегли кредит 50 млн. лв. за стадионите на Ботев и Локо

Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще внесе на следващия ден изключително предложение за гласоподаване на Общинския съвет под тепетата, което е обвързвано с изтеглянето на заем от 50 млн. лв., в който ще се включват и средства за довършването на свата стадиона „ Локомотив “ и „ Христо Ботев “.

В предлагането на кмета са залегнали по 12 млн. Лева, които ще отидат за двете уреди, като за стадион „ Христо Ботев “ се планува и козирка.

„ Към предлагането са стимулирани и настояванията за заем за два нови спортни обекта, които имат подготвени планове за кандидатстване-изграждане на нов плувен комплекс с 50-метров басейн за 20 млн. лева и реорганизация, ремонт и обзавеждане на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина – 6 млн. лева “, се споделя в известието на пресцентъра на Общината.

Тези обекти „ мъчно биха могли да се осъществят и завършват без обезпечаване на различни приходоизточници.

„ Затова с поемането на дълготраен общински дълг от Фонд за стабилно градско развиване или други банкови институции ще се обезпечи финансова непоклатимост посредством уравновесено систематизиране на дълга през годините, а в кратковременен проект ще бъдат приключени посочените в актуалното предложение – значими за град Пловдив обекти, които да се употребяват от гостите и жителите на града “, се показва в информацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР