Кметът на Пловдив Здравко Димитров обяви, че напуска ГЕРБ, но

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров обяви, че напуска ГЕРБ, но
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив напуска ГЕРБ и може да се кандидатира за нов мандат, независимо от Борисов

Кметът на Пловдив Здравко Димитров разгласи, че напуща ГЕРБ, само че няма да подаде оставка от поста си, тъй като " ще се изтълкува като изменничество, в случай че си подам оставката като кмет ".

На въпроса дали счита да се кандидатира за нов мандат на идващите избори - към този момент като независим състезател, защото Бойко Борисов от дълго време се отхвърли да го номинира наново - той сподели:

" Ще премисля решението си. След толкоз позвънявания ще го премисля несъмнено. Не съм го решил още. Аз имах диалог с господин Борисов. Казах му " Уморих се, не мога, следва ми още една интервенция. Да търсим човек, който да стане кмет ". В подобен мъжки, неналожителен диалог. A той след това го разгласи ", сподели още той.

Димитров категорично се разграничи единствено от ръководителя на ГЕРБ-Пловдив и някогашен кмет Иван Тотев, само че не и от Бойко.

" Лоша дума за господин Борисов от мен няма да чуете. Той е водач на тази партия, в която и аз съм взел участие в основаването. Сега я напущам, само че подобен е животът. Така е решил. Да напусна партията, да спадне напрежението. Това е негово право и аз го почитам ", сподели Димитров.

" Аз не съм се карал с него и няма да се карам. Той ми беше ми шеф в ГЕРБ. Но уважението остава към него ", разгласи кметът.

Той упрекна Тотев за това, че проваля администрацията му посредством отвод за поддръжка в Общинския съвет.

" Досега бяха ли с мен ГЕРБ в Общинския съвет? Един станал ли е да ме отбрани. Не мен да отбрани, да отбрани ГЕРБ. Тотев е избирал съветниците до един. Аз помолих да имам мои хора, отхвърлиха ми. И това е моя неточност - че не бях корав и не отстоявах ", сподели той.

Кметът на Пловдив загатна с едно-единствено изречение проблема с Международния панаир - Пловдив, поради който беше подложен на най-тежки упреци от опозицията за безучастие в интерес на Георги Гергов: " Обжалвах два пъти решението и изпълних напътствията на Общинския съвет ". Според Здравко Димитров - Борисов бил " вкаран в очевидна илюзия " за отговорността му като кмет във връзка Панаира.

Много по-дълго той се изяснява за казуса с следващото отсрочване на завършването на двата стадиона на футболните клубове в града - " Ботев " и " Локомотив Пловдив ".

" Още от началото беше ясно, че тези пари няма да стигнат за тези игрища. 25 млн. от господин Борисов, отхвърли да купи аероплан, два пъти беше аварирал и се кръстеше " Дано да не падна ". И ги даде за положително - и за едните и за другите. Трябва да се довършат, само че обстановката е такава. Община Пловдив не може да издържи финансово да бъдат приключени и двата стадиона, няма по какъв начин. Имаме и други - детски градини, учебни заведения, улици, булеварди. Капиталовият бюджет е директно сили 40 млн. лева на година. Това е за всичко ", сподели Димитров.

В същото време, той упрекна предшественика си Иван Тотев за това, че община Пловдив е санкционирана със 17 млн. лв. поради погрешно предоставена социална поръчка за пречиствателна станция, пусната в остарелия мандат (преди ноември 2019 г.).

" Ето това към този момент са бакии. Това е непостижимо за Пловдив ", беше коментарът на Димитров.

Очаквайте детайлности

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР