Кметът на Пловдив - Здравко Димитров направи запитване за отпускане

...
Кметът на Пловдив - Здравко Димитров направи запитване за отпускане
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив иска още 166 хиляди за Колежа

Кметът на Пловдив - Здравко Димитров направи питане за разпределяне на спомагателни средства за строителството на стадион " Христо Ботев ", които са в размер на 166 500 лв..

Причина за желанието му е " внезапно повишаване на строителството ". Това стана ясно след издание на дневния ред за идната сесия на Общинския съвет в града. Предложението е по т. 5 от дневния ред - " Изменение на бюджета на община Пловдив за 2022 година ":

" Постъпил е отчет №22ВК-1232 от 29.06.2022 година от Директор на дирекция " Обществени поръчки " и писмо № 22ВК-1225 от 28.06,2022 година от Директор дирекция " Строителство и вложения " * по отношение на обезпечаване на 166 500 лв. за обект: Стадион " Христо Ботев " в УПИ I - състезателен терен, кв.16 - нов по проекта на кв. Каменица, гр. Пловдив, бул. " Източен " №10. Допълнителните средства са за осъществяване на следните типове действия:

Трафопост с 2 броя трансформатори; трафопост без трансформатори и създаване на кабелни линии 20 KV - 600 метра, включващо монтаж, подвързване и протоколи за освидетелстването им. В бюджета за 2022 година са планувани 300 000 лв., само че с оглед внезапното повишаване на строителните действия, кабелите и другите нужни материали за построяването им е належащо нарастване със 138 000 лв.. Средствата се възнамеряват по бюджета на първостепенния разпоредник. "

Кметът на Пловдив предлага средствата да бъдат обезпечени от плануваните за лично финансово присъединяване на общината по план " Красива България ". Предложението ще бъде гласувано на идната сесия на Общинския съвет на 7 юли (четвъртък).
 Консорциум от компании завоюва поръчката за тревното покритие на
Консорциум от компании завоюва поръчката за тревното покритие на " Колежа "

От община Пловдив и почитателите на Ботев се надяват да няма обжалване
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР