Кметът на Пловдив Здравко Димитров е обявил 31 март, петък,

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров е обявил 31 март, петък,
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив обяви 31 март за неучебен заради фалшивите бомбени заплахи

Кметът на Пловдив Здравко Димитров е оповестил 31 март, петък, за неучебен ден, откакто няколко учебни заведения в града са получили следващи сигнали за взривни устройства.

" Целта е да се подготвим по-добре за провеждането на изборите ", декларира Димитров, представен от " Марица ".

Това е четвъртият следващ ден, в който естествената работа на учебните заведения се прекъсва по насила поради серийните имейли със закани за бомба - нито един от тях не е меродавен.

Заканите започнаха точно в седмицата преди парламентарните избори на 2 април. По традиция гласуването се организира в постройките на учебните заведения, само че за неучебен ден се афишира единствено понеделникът след вота. Досега постройките не са затваряни още от петък.

В четвъртък заплашителни имейли са получили десетки образователни заведения в София, Варна, Бургас, Стара Загора, Добрич и Велико Търново, оповестява Българска национална телевизия.

Във Варна са наранени 18 учебни заведения. Учебният развой, за разлика от предходни дни, не е прекратен.

Полицейски екипи са дали отговор на всичките анонимни сигнали и са предприе дейности по процедура. Учениците и личният състав на учебните заведения са евакуирани.

В сряда вътрешният министър Иван Демерджиев сподели, че сега тече следствие по отношение на кой е източникът на сигналите. Той обаче от него предходния ден, че водещата версия на Министерство на вътрешните работи са.

От своя страна, президентът Румен Радев посочи, че службите работят с партньорски организации, с цел да открият източниците на заканите, само че към момента не могат да кажат с решителност от кое място идват те.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР