Кметът на Пловдив , който преди дни стана и градски

...
Кметът на Пловдив , който преди дни стана и градски
Коментари Харесай

Новият кмет: Местните данъци и такси в Пловдив няма да се увеличават

Кметът на Пловдив, който преди дни стана и градски водач на, разгласи, че локалните налози и такси в общината няма да се покачват. В изявление за Би Ти Ви той напомни, че в предизборната акция ясно са декларирали, че данъците няма да се подвигат. 

„ По-скоро ще търсим метод за повишение на прихосъбирането, да има бюджет с една действителна приходна част и опция за финансиране на нашите планове с държавни средства, което ясно сме го декларирали “, сподели още той. 

Кметът разяснява и състооянието на градския превоз на Пловдив и редовността му.

" Преди няколко дни още веднъж се качих на градски превоз и забавно,че нямаше информация по отношение на на съответната спирка, кой автобус минава, имаше разминаване в таблото. Това е една объркваща система и това, което би трябвало да създадем, е надзор върху превозвачите. Трябва да следим къде е пътникопотокът и да променим маршрутите да увеличим автобусите и в действителност жителите на Пловдив да се усещат спокойни, че като отидат на спирката, ще пристигна автобусът, който чакат в уреченото време “, изясни Димитров.

Общественият превоз в Пловдив се обслужва от частни превозвачи, поради което не съумя да получи пари от Европейски Съюз нито за електробуси. Намерението е учредената в мандата на Здравко Димитров общинска компания " Екобус " да кандидатства за финансиране, с което да бъдат закупени екологични транспортни средства. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР