Кметът на Пловдив Костадин Димитров прие в Община Пловдив Виктория

...
Кметът на Пловдив Костадин Димитров прие в Община Пловдив Виктория
Коментари Харесай

Кметът прие европейската ни по шах Виктория Радева

Кметът на Пловдив Костадин Димитров одобри в Община Пловдив Виктория Радева, една от петте състезателки в Националния тим по шахмат за дами, спечелил историческа европейска купа за България. Заедно със златното момиче бяха и родителите й, а на срещата, наситена с доста страсти, мемоари и сълзи от наслада, участваха и ръководителят на Общински съвет Пловдив Атанас Узунов, Николай Бухалов и Петър Зехтински.

„ За мен е огромна чест да посрещна Вики. Силно имам вяра, че българите сме най-красиви, най-умни и най-силни. Затова правя оценка високо победи като твоята, които са мотив за горделивост за всички нас, пловдивчани “, обърна се към Виктория Радева кметът Костадин Димитров.

Той адмирира шампионката по шахмат и й подари хубав букет цветя и плакет на Община Пловдив.

„ Благодарни сме, че ти си част от Националния тим на България, който за пръв път в историята направи страната ни европейски първенец по шахмат за дами. Това е следващото доказателство по тази причина, че българската нация е една от най-успешните във всички спортове по света “, сподели още градоначалникът.

Той заявява, че е подготвен да окаже цялостна поддръжка на Виктория.

„ Следим твоето израстване в спорта от доста дребна. Категоричен съм, че развиването на пловдивския спорт ще е приоритет в програмата на община Пловдив и в мое лице постоянно може да имаш поддръжка. Аз и екипът ми ще поставим оптимални старания, с цел да решим всеки проблем, който адресираш към нас “, безапелационен бе кметът на Пловдив.

Той изрази своята убеденост, че тази победа е единствено началото и ще последват доста други.

„ Занимавам се със спорт откогато се помня и съм наясно, че когато положените старания са оценени, спортистът има мотивация, сили и храброст за идната крачка “, уточни Костадин Димитров и помоли Вики да опише за шампионата,  донесъл първата отборна европейска купа в историята на българския шахмат за дами.

„ Турнирът беше извънредно оспорван. Точно на един от най-важните мачове с отбора на Азербайджан, който е извънредно мощен, аз бях с 40 градуса температура. Радвам се, че съумях да събера сили, да дам най-хубавото от себе си и да покажа, че съм войник. Щастлива съм, че надвихме и тима на международния първенец Грузия – успеха ни беше безапелационна “, напомни си Вики.

„ Сигурен съм, че мобилизацията на Вики е в резултат на отборната работа, тя е надскочила себе си в името на отбора и на Пловдив “, съобщи градоначалникът.

Атанас Узунов заяви, че с решение на Общински съвет Пловдив Виктория Радева ще бъде оценена по достолепие и ще получи поддръжката, която заслужава.

Николай Бухалов също поздрави пловдивчанката.

„ Познавам Вики от дълго време и знаех, че рано или късно тя ще реализира триумфи. Желая й да е все по този начин борбена, отдадена на спорта и да доближи най-високото равнище в шахмата “, сподели Бухалов.

Петър Зехтински изрази възхищението си от смелия ход, с който Вики е спечелила една от партиите, като е пожертвала царицата.

Шампионката призна, че това е била една от най-красивите й партии, за която е получила поздравления от доста шахматисти.

Тя благодари на фамилията си за всичко, което са създали за нея.

„ Благодаря на татко ми, който е правил извънредно доста жертви в името на спортната ми кариера и на майка ми, която постоянно е до мен, както и на дребната ми сестричка – моят максимален почитател “,  обърна се към родителите си Виктория Радева, а думите й просълзиха татко й Славей Радев.

„ За мен бе фантазия детето ми да чуе химна на България в своя чест. Когато след 12 години това се случи, съм необикновено благополучен – това е една от най-големите награди за мен “, сподели Славей Радев със сълзи в очите.

И той, и Виктория благодариха на община Пловдив за съдействието.

„ Нямах самообладание да се прибера в обичания си роден град. Признателна съм на Община Пловдив за оказаната поддръжка през годините. Надявам се, че положителното партньорство ще продължи и отсега нататък “, уточни Виктория Радева.

„ Благодаря Вики, че за следващ път популяризира Пловдив и направи деня на твоята победа празник за пловдивчани “, означи кметът Костадин Димитров.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР