Кметът на Пловдив Костадин Димитров и областният управител на Пловдив

...
Кметът на Пловдив Костадин Димитров и областният управител на Пловдив
Коментари Харесай

До кои дестинации започват полети от летище Пловдив? ВИДЕО

Кметът на Пловдив Костадин Димитров и регионалният шеф на Пловдив Илия Зюмбилев дадоха обещание поддръжка за Фонда за развиване на летище Пловдив и разкриването на нови линии до аеропорта. Това стана по време на формалната гала по посрещане на първия полет по новата авиолиния от Манчестър до Пловдив.
 
„ Адмирираме напъните и оказваме помощ с каквото можем “, каза кметът на Пловдив Костадин Димитров, чиято племеница кацна на летището преди церемонията.

Той се ангажира да внесе предложение до Общински съвет-Пловдив, с което да се вземе решение Пловдив да внесе вноската си като член на Фонда за развиване на летище Пловдив, с цел да поддържа напъните за разкриването на нови авиолинии.
Всяка община заплаща по 1 лев на година на гражданин, а сумата се употребява за поддръжка при разкриването на нови линии.
Областният шеф Илия Зюмбилев също обеща поддръжка за летището от страна на страната. 
 
„ Водят се диалози и се надявам да се включат повече общини. Това е изключително значимо за туризма в района. Ще създадем и една среща с общините и Фонда в регионална администрация още след Нова година “, даде обещание Зюмбилев.
 
“Самолетът от Манчестър кацна на 90% цялостен потенциал и с толкоз излетя в противоположна посока. Практиката демонстрира, че когато един полет стартира по този метод, върви по този начин до края. За информация по този начин стартира първият полет до Лондон преди 10 години и през днешния ден две самолетни компании извършват полети от там до Пловдив постоянно “, съобщи ръководителят на Съвета на шефовете на летище Пловдив Дойчин Ангелов.
 
Той напомни, че за разкриване на нови авиолинии са нужни тласъци и облекчения за самолетните компании и сподели, че последната година само общините Чепеларе и Хисаря са платили своите вноски във Фонда.
 
Въпреки това обаче интерес към присъединението на още общини в него има и се чака в идващите месеци той да се разрасне публично.
 
Още вижте във видеото на GlasNews.bg:
 



Капацитетът на летището е 1 милион пасажери. До момента има 230 хиляди пасажери за последната година и се работи в тенденция се усили.
 

Днес дойдоха първите пасажери с полет от Манчестър до Пловдив. Всички 175 пасажери от Англия бяха посрещнати с публична гала.  

Този месец стартира и зимната чартърна стратегия с полети от Белфаст, Анталия и Измир, които ще транспортират туристи за българските зимни курорти.

Броят на полетите за последната една година е сензитивно повишен, като сега Фондът за развиване на летище Пловдив договаря за откриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия и Испания.

На церемонията присъстваха регионалният шеф Илия Зюмбилев, кметът на Пловдив Костадин Димитров и кметовете на Чепеларе Боран Хаджиев, Кричим Атанас Калчев и Смолян Николай Мелемов и изпълнителният шеф на летище Пловдив Красимир Пешев с неговия екип.
 
С полета от Манчестър дойдоха доста българи за празниците и туристи, които ще посетят зимните ни курорти.
Бен е от Манчестър и поради новата авиолиния е решил да посети Пампорово.
“Сега кацаме и аз съм за първи път тук с другари. Надяваме се да има сняг в планината и да караме ски. Затова сме тук. ”, описа екскурзиантът от Манчестър.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР