Кметът на Пловдив Костадин Димитров (ГЕРБ) е възложил да се

...
Кметът на Пловдив Костадин Димитров (ГЕРБ) е възложил да се
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив пита колко ще струва демонтажът на Альоша

Кметът на Пловдив Костадин Димитров (ГЕРБ) е упълномощил да се изготви оценка на възможния ремонт на паметника на руския боец Альоша в града.

Проверката би трябвало да обясни и какъв брой би коствало провеждането на локален референдум за бъдещето на 10-метровия монумент.

Димитров обаче даде да се разбере, че не счита този въпрос за проблем от първостепенно значение за града.

" Личното си мнение съм го оставил у дома, като съм станал кмет на града. При срещите с жителите повдигам тематиката за Альоша, а те ми споделят: " виж първо чистотата на града ". Тази тематика е мощно политизирана. Социологията я слага на 4-5-6 място ", споделя Димитров на конференция пред пловдивски медии.

Казусът към Альоша беше издигнат преди седмица от общинските съветници от ПП-ДБ, които внесоха искане в ОбС-Пловдив за премахването на монумента от върха на Бунарджика и преместването му на друго място.

На идващия ден Има Такъв Народ предложиха, което би отместило отговорността за решението от новоизбрания общински съвет.

Ако може да се съди по изказването на кмета обаче, тематиката не вълнува ГЕРБ.

" Ясно казахме и в предизборната акция – няма да бъдем разделител на обществото. Първо би трябвало да решим доста повече въпроси – непорочност, превоз, обучение. Мотивирани сме първо да съградим, преди да разрушим ", споделя Костадин Димитров.

Решението за бъдещето на паметника и за това дали ще има референдум или не остава в ръцете на общинските съветници.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР