Кметът на Пловдив Иван Тотев застана пред камерата на Plovdiv24.bg

...
Кметът на Пловдив Иван Тотев застана пред камерата на Plovdiv24.bg
Коментари Харесай

Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 4: Задръствания, умни светофари, автобуси

Кметът на Пловдив Иван Тотев застана пред камерата на Plovdiv24.bg за отговор на следващата поредност от въпроси на пловдивчани, постъпили в рубриката ни " Попитай кмета ".  " Към момента има 70 кръстовища, режимът на работа на които може да се ръководи от Центъра за трафик на бул. " Шести септември ", напомни градоначалникът по повод на Големия транспортен план в частта му за светофарите . Има кръстовища, работещи напълно по решения, които взимат на момента – т.е. самоуправляват се. Такива да вземем за пример са на бул. " Княгиня Мария Луиза " и " Източен ", както и на бул. " Източен " с " Богомил ". Други кръстовища пък работят в синхрон - т.е. заедно в едно направление като да вземем за пример тези по бул. " България ".  

" Трафикът е претрупан в избрани часове, само че по никакъв метод не мога да кажа, че е призрачен. Всички караме - с две или три изчаквания на светофар се минава през едни от най-натоварените кръстовища ", съобщи Тотев. По думите му в града има проблем, само че той е другаде - броят на колите, достигащ близо 200 000. " Когато всички булеварди стартират да работят обикновено след ремонтите, няма да имаме прекомерно друга картина ", разяснява той.

Всички жители, които желаят да се срещнат в елементи с Центъра за ръководство на трафика и сърцето на системата, могат да създадат това в петък, 21 септември, от 9 до 14 часа в постройката на бул. " Шести септември ".

По отношение на рейсовете и детайлите, свързани с градския превоз , то Тотев акцентира на първо място, че в България сходен план до момента не е изпълняван, процесите там са на край, остава оборудването на последните към 40 рейса, което би трябвало да завърши до края на октомври. Скоростта на работа, разясни Тотев, е един рейс дневно.

" Основният проблем идва от там, че  градският превоз не е общински и имаме един план с доста страни, всяка от които със своите отговорности и ползи. " Що се отнася до електронните билети, то Тотев призна, че все още ползата към тях не е доста висок. С електронните карти, обаче, ситуацията е друго - близо 2 000 000 лв. са приходите от продадени карти - главно преференциални, откакто системата е в режим на работа.

В тази връзка кметът анонсира новината, че от 1 октомври Общината възнамерява да стартира продажба на 3-месечни карти за възпитаници, студенти и пенсионери, с цел да не се редят на опашка за презареждане всеки месец, до момента в който Министерството на превоза не промени Наредбата си и този тип карти да се продават напълно електронно. " Системата го разрешава и в този момент, само че законодателно не може да стане. Затова сме писали на министерството, получихме отговор, че нашето предложение е значимо за тях и че в идната смяна на наредбата това стане. "

Велоалеите пък са безспорният триумф на плана: " Имаме най-прекрасната велоалейна мрежа в България. Продължаваме по същия метод. Имаме предпоставката да имаме най-хубавата цялостна велоалейна мрежа ", похвали се Тотев.

Всичко, което кметът описа - вижте в голямото изявление на Plovdiv24.bg. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР