Кметът на Пловдив Иван Тотев взе участие в Първия световен

...
Кметът на Пловдив Иван Тотев взе участие в Първия световен
Коментари Харесай

Представиха Пловдив на форум за местното самоуправление в Севиля

Кметът на Пловдив Иван Тотев взе присъединяване в Първия международен конгрес на локалното самоуправление, който се организира в испанския град Севиля. Основните показани тематики бяха семейството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година, устойчиви дестинации за цифров туризъм и присъединяване на локалните управляващи в процеса на промяна за интелигентни и новаторски градове. 
В работата на авторитетното събитие се включиха кметове и представители на локалните държавни управления от над 100 града от 4 континента. Пловдив бе единственият български град-участник и по думите на уредниците е определен вследствие на натоварен разбор като стратегически във връзка с институционално, бизнес, научно, обществено съдействие и като град, предан на актуалните световни провокации.
По време на двустранните си срещи с кмета на Севиля Хуан Еспадас Сехас Тотев разиска въпроси от съвместен интерес като културно, туристическо, софтуерно и бизнес развиване. " Нашият град е атрактивна туристическа дестинация, богата на монументи от разнообразни столетия. Като кмет постоянно съм следвал политика на запазване, експониране и консолидиране на нашето културно и историческо завещание в живота на модерния град. За мен беше огромна чест преди няколко дни да показва в централата на ЮНЕСКО Епископската базилика и античните мозайки на Филипопол, с които България ще кандидатства за включване в Списъка на международното културно и естествено завещание ", съобщи Иван Тотев. Той акцентира, че един от най-големи триумфи на Пловдив е избора му като първия български град, който ще бъде културна столица на Европа през 2019 г. 
" Мотото, с което Пловдив завоюва купата Европейска столица на културата 2019 е " Заедно ". Затова сме подготвени да споделяме опит, да обменим практики и да почерпим от опита на други градове ", сподели още кметът Иван Тотев. Той насочи покана към сътрудника си делегация от Севиля да посети Пловдив за задълбочаване на съдействието сред двата града в разнообразни сфери. 
Пловдивската делегация, отпред с кмета Иван Тотев, организира срещи и с почетния консул на България в Севиля и самостоятелна област Андалусия доктор Росио Васкес Руис. Тя прояви интерес към историята и културата на Пловдив и изрази предпочитание за следващи дейности за културен продан сред двата града.
Участниците одобриха Рамкова декларация на Първия международен конгрес на локалното самоуправление " Дестинация Севиля ", в която се споделя, че градовете имат водеща роля за реализиране на съглашения сред другите стопански и обществени представители за гарантиране на развиването на стратегии и планове, насочени към генерирането на изгоди за общността.
В документа се акцентира потребността от напредничав и ефикасен отговор на световните провокации, при които градовете се разкриват като съществени фактори в постигането на задачите на дневния ред за международно развиване до 2030 година. Сред тях са работа за елиминиране на бедността във всяка форма, гарантиране на обучение и опазване на здравето, гарантиране наличността и устойчивото ръководство на водите, устойчива и съвременна сила за всички. 
Сред останалите цели са стопанска система и претовареност, промишленост и нововъведения, реализиране на приобщаващи, безвредни, гъвкави и устойчиви градове и други Декларацията дефинира уговорките на локалните управляващи и е въз основа на дневния ред, озаглавен " Трансформиране на нашият сват: Дневен ред 2030 за стабилно развиване ", който включва пътна карта, подписана от 193 държави-членки на Организация на обединените нации и съдържа 17 Цели за стабилно развиване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР