Кметът на Пловдив Иван Тотев ще яхне днес велосипед по

...
Кметът на Пловдив Иван Тотев ще яхне днес велосипед по
Коментари Харесай

Иван Тотев яхва колелото

Кметът на Пловдив Иван Тотев ще яхне през днешния ден велосипед във връзка на Европейската седмица на подвижността. Ще го поддържат шефът на РИОСВ-Пловдив доцент Стефан Шилев и кметът на регион " Централен " Георги Стаменов. Тримата ще създадат обиколка на трасето дружно с учениците, които ще вземат участие в празника. Той стартира в 10,30 часа в Цар-Симеоновата градина.

Ученици от СУ „ Паисий Хилендарски “, ОУ „ Алеко Константинов “ и „ Св. Патриарх Евтимий “ ще се състезават по скоростно и майсторско каране с колела, тротинетки и ролери, както и в занимателни надпревари по сигурност на придвижването. Обособена е и зона за рисунка на асфалт.

Участниците в надпреварите и гостите на парка ще могат да видят за първи път проява на велотакси, DJ електровелосипед и товарно колело за сметосъбиране, които са разработка на пловдивския производител „ Екотрайк “.

За искащите да се включат в надпреварите посетители на Цар-Симеоновата градина са обезпечени от „ Макском “ два велосипеда. Най-бързият участник в съревнованията ще получи чисто нов велосипед, обезпечен от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив. Тази година мотото на акцията е „ Заедно стигаме по-далеч “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР