Кметът на Пловдив Иван Тотев ще трябва да заплати глоба

...
Кметът на Пловдив Иван Тотев ще трябва да заплати глоба
Коментари Харесай

АДФИ глоби кмета на Пловдив с 200 лева заради неправилно похарчени 86 хиляди лева

Кметът на Пловдив Иван Тотев ще би трябвало да заплати санкция от 200 лв. поради погрешно разходени средства от бюджета на Общината. Градоначалникът е бил глобен от Агенцията за държавна финансова ревизия поради предписание с 86 645 лв. през 2016 година. Кметът два пъти е обжалвал санкцията, само че и в двата случая магистратите са отхвърлили възраженията му.
В акта е записано, че Иван Тотев е трансформирал предназначението на средства от такси за битови боклуци в размер на 86 645.10 лева, като е нарушил наредбите, които касаят разпореждането с обществени средства.
Въпреки че съгласно локалните управляващи тези разноски са свързани с действия в общинското дружество по „ Чистота ", Районният, а по-късно и Административният съд, са отхвърлили тези претекстове.
Според тях обслужването на автовишка и заплащането на годишните й прегледи, разноските за образование на работа с храсторез, разноските за аварийни елементи на моторен трион, разноските по контракт сред Оперативна програма „ Траурна активност " - Пловдив и „ Сатурн 9 " ЕООД не могат по какъвто и да било метод да се причислят към дейностите ясно изброени в закона, за които се заплаща такса за битови боклуци.
В решението е признато, че казусът не е незначителен, доколкото нарушаването визира изключително значими публични връзки, касаещи финансовата дисциплинираност при окончателното предписание на бюджетни средства към края на съответната година, като същото не се явява с по-ниска степен на социална заплаха от нормалните нарушавания от този жанр,пише в претекстовете на съда.
По отношение на наказването е посочено, че същото е вярно наложено като,,глоба “ в минимално планувания размер от 200 лв.. Решението на Административния съд е дефинитивно, което значи, че кметът ще би трябвало да заплати санкцията от АДФИ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР