Кметът на Пловдив Иван Тотев призова съгражданите си да подкрепят

...
Кметът на Пловдив Иван Тотев призова съгражданите си да подкрепят
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив Иван Тотев призова феновете да подкрепят волейболните национали

Кметът на Пловдив Иван Тотев прикани съгражданите си да поддържат мъжкия народен тим на България по волейбол, който за първи път ще семейства в града - от петък до неделя ще играе в зала " Колодрума " мачовете си от заключителната пета седмица на Волейболната лига на нациите. Пловдив е хазаин на група 19 от шампионата, а България ще се изправи против доста мощните тимове на Съединени американски щати, Иран и Сърбия.
" Много съм благополучен, че Пловдив и нашата прелестна зала имат опция да одобри мачове от най-високото равнище на мъжкия волейбол. След изиграването на този шампионат ще се постави завършек на полемиката дали залата е подобаваща за волейбол и за събития от най-голям сан. Факт е, че през последните години организирахме срещи на доста високо равнище, като Шампионска лига при дамите и считам, че с идните мачове, затваряме тази тематика ", сподели Тотев.
Градоначалникът добави, че през последните години, с помощта на триумфите и на женския тим на Марица, в града стартира да се построява способена волейболна аудитория.

" Вече имаме прелестни резултати в посещаемостта на залата от 3000-3500 индивида на женски волейбол. Това ни окуражава, че ще успеем да възпитаме още по-многобройна волейболна аудитория и със самочувствие да заявяваме семейства на повече събития. Сигурен съм, че ще стане страховит празник. Отборите също са доста забавни с необикновен заряд сред тях и призовавам пловдивската аудитория, а и всички хора в Южна България и градовете към нас, да дойдат в залата и да подкрепим националния тим ", приключи кметът.

" Благодаря на кмета Иван Тотев за опцията заключителният шампионат от Лигата на нациите да се организира в Пловдив, както и за поддръжката, която получихме. Градът за пръв път ще одобри Волейболна лига на нациите и то при мъжете. Убеден съм, че нашият тим ще покаже положителни игри против мощни съперници, каквито са Съединени американски щати, един от водачите в класирането Иран и Сърбия. Очаквам доста мощна поддръжка от публиката в тези доста значими срещи ", съобщи президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров.

Той акцентира, че билетите са извънредно налични. Пакетни пропуски за трите дни има и за 25 лева, против което почитателите получават опция да следят 6 мача сред звезди на международния мъжки волейбол.

" Именно с помощта на Община Пловдив успяхме да реализираме този невисок предел на цените на билетите. Всеки, който желае да гледа волейбол на международно равнище, може да поддържа нашите момчета в залата. Отборът ни към този момент добива образ и подготвеност за присъединяване в олимпийската подготовка ", сподели Лазаров.
Президентът на Българската федерация по волейбол благодари особено за съдействието и на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

" Не би трябвало да забравяме и мощната поддръжка на страната и Министерството на младежта и спорта, с помощта на която получихме опцията да бъдем една от четирите страни, получили правото да провеждат втори шампионат от Лигата на нациите ", добави Лазаров.

" Вярвам, че Пловдив ще донесе шанс на България и се надявам да реализираме три победи против тези извънредно мощни противници. Нашата община има особено отношение към спорта и особено към волейбола и сме доста щастливи, че ще бъдем домакини на тези влиятелни срещи ", съобщи зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР