Кметът на Пловдив Иван Тотев определи 7, 8 и 9

...
Кметът на Пловдив Иван Тотев определи 7, 8 и 9
Коментари Харесай

Обявиха тридневна грипна ваканция в Пловдив

Кметът на Пловдив Иван Тотев дефинира 7, 8 и 9 февруари 2018 година като неучебни дни за всички учебни заведения на територията на общината по отношение на динамичната картина на заболеваемост и нуждата от предприемане на превантивни ограничения за ограничение на епидемиологичния напредък на остри респираторни болести и грип. Въпреки че не са достигнати епидемиологични стойности и процентът на заболелите възпитаници не надвишава 30, се взема поради и фактът, че има огромен брой учители, които боледуват.

"Общо 9 ще са дните, през които учениците ще могат да преборят заболяването. Процентът на децата, които не са на учебно заведение поради грип не е над 30, само че с изключение на нас и доста области - София, Варна, подхващат превантивни ограничения ", разяснява кметът Иван Тотев, представен от Plovdiv24.

"Подобно обединение на няколко дни няма да попречи на образователния развой и оформянето на срочните оценки. Така ще дадем опция на децата и родителите им да възнамеряват даже занимания отвън града, тъй че да не са в контакт с заболели ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР