Кметът на Плевен Георг Спартански заяви, че е невъзможно в

...
Кметът на Плевен Георг Спартански заяви, че е невъзможно в
Коментари Харесай

Изборният ден ще продължи 20 часа, ако няма достатъчно машини

Кметът на Плевен Георг Спартански съобщи, че е невероятно в 13-часов изборен ден всички гласоподаватели да упражнят правото си на избор, а изборният ден ще продължи 20 часа, в случай че няма задоволителен брой машини.

Пред bTV той изясни, че даже да се редуцира времето до 2 минути, отново ще се получи невъзможна обстановка.

" В секциите в града междинното количество гласоподаватели е към 800 в една секция. При резултатите от последните избори съвсем 50% са дали своят вот, това демонстрира, че най-малко толкоз се чака да упражнят правото си на избор и на тези избори. Т.е. при 400 гласоподаватели, действително упражнили правото си на глас, в случай че целият развой на гласоподаване от влизането до излизането от изборното помещение трае към 3 минути, това са 20 часа. Невъзможно е в 13-часов изборен ден всички гласоподаватели да упражнят правото си на избор ", безапелационен бе плевенският градоначалник.

Според Спартански мненията за гласоподаване с машини за 10 секунди регистрират техническото време на образован гласоподавател при работеща съвършено машина, които са нужни той да маркира на екрана вота си, само че не регистрират времето, в което той ще отиде до комисията, ще му сверяват данните и останалите процедури.

" Аз самият съм дал своя вот 4-5 минути с машина, тъй като тя не беше в редовност. Трябваше няколко минути, с цел да се задейства и дава отговор на командите. Моят въпрос е по какъв начин с по една машина, които имаме в секциите с до 1000 гласоподаватели, те ще гласоподават. Трябва да има най-малко две ", сподели още кметът на Плевен.

Той добави, че е последовател на машинното гласоподаване, тъй като по този метод доста ще се форсира отчитането на резултатите, само че то би трябвало да бъде направено по съответен метод с задоволително техника.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР