Кметът на Плевен Георг Спартански предвижда да бъде достроена многофункционалната

...
Кметът на Плевен Георг Спартански предвижда да бъде достроена многофункционалната
Коментари Харесай

Многофункционалната спортна зала в Плевен ще бъде завършена

Кметът на Плевен Георг Спартански планува да бъде достроена многофункционалната спортна зала, която бе стартирана на мястото на разрушената колописта в града. Той е показал концепцията си пред премиера Бойко Борисов и е получил поддръжката му, заяви пресцентърът на община Плевен.

Проектът планува застроена повърхност от 4600 кв. м., 3200 седящи места, 300-350 паркоместа като 10 на 100 от тях са за хора с увреждания. Недовършеният обект се построява с държавни средства и до момента в него са вложени 2 млн. лева като е положен главният пиедестал. От пет години за строителството няма финансиране.

Предвид последствията от пандемията и дефицита на финансови средства, Спартански счита, че залата би трябвало да се препроектира, като се понижи потенциалът на залата в рамките на допустимото, което ще понижи и разноските за доизграждането й. Той е уверен, че по този начин ще се реализира и понижаване на нужната сума за дострояването й от 4 до 5 млн. лева

Целта е да бъде приключена залата, която е планувана както за спортни, по този начин и за културни събития. Плевен е единственият от огромните градове в страната, който не разполага с сходно оборудване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР