Кметът на Плевен Георг Спартански отправя покана към представителите на

...
Кметът на Плевен Георг Спартански отправя покана към представителите на
Коментари Харесай

Кметът на Плевен кани партии и коалиции да подпишат споразумение за коректна предизборна агитация

Кметът на Плевен Георг Спартански насочва покана към представителите на политически партии и обединения, които ще вземат участие в произвеждането на избори за Народно заседание на 04 април т.г., да подпишат съглашение по отношение на разпространяване на пропагандни материали по време на предизборната акция. Подписите ще се поставят на 05 март, петък, в 12.00 часа в Заседателната зала на Община Плевен, етаж 3.
Подкрепилите така наречен джентълменско съглашение се ангажират да слагат пропагандните си материали единствено на избраните в заповед на Кмета на Община Плевен места, а на здания, огради и витрини – с позволение на притежателя или шефа на парцела. Те ще заявяват също, че няма да употребяват предизборни материали, които заплашват живота и здравето на жителите, частната, общинска и държавна благосъстоятелност и сигурността на придвижването, както и такива, които накърняват положителните нрави, достойнството и положителното име на претендентите. Представителите на политическите обединения ще се спогодят и да не унищожават и заличават предизборни материали, сложени по избрания в Изборния кодекс ред, до края на изборния ден, както и да не слагат пропагандни материали в изборните пространства, а също и на разстояние, по-малко от 50 метра, от входа на постройката, в която е изборното помещение, в изборния ден и до края на гласуването.
С подписа си под съглашението партиите и обединенията, които ще вземат участие в изборите, се задължават в 7-дневен период след привършване на изборите да отстранен поставените пропагандни материали.
 Наградиха отличените в 23-ото издание на Националния конкурс за детска рисунка „ Освобождението ” Наградиха отличените в 23-ото издание на Националния конкурс за детска рисунка „ Освобождението ”
Повече от 540 произведения на възпитаници от учебни заведения от 17 области на страната вземат участие тази година в 23-ото издание на Националния конкурс за де...
По концепция на Георг Спартански такива съглашения се подписват преди избори от началото на първия му мандат. Резултатите в интерес на опазването на общинската благосъстоятелност и чистотата в община Плевен, на сигурността на придвижването, както и на спазването наредбите на Изборния кодекс, са оптимистични, заради което традицията се продължава.
Споразумението ще бъде разполагаем за автограф в Община Плевен за представителите на партии и обединения, които го поддържат, само че не могат да участват в посочения ден и час.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР