Кметът на Плевен Георг Спартански е твърди против осветяването на

...
Кметът на Плевен Георг Спартански е твърди против осветяването на
Коментари Харесай

Кметът на Плевен отказа да освети с цветовете на украинския флаг символа на града

Кметът на Плевен Георг Спартански е твърди срещу осветяването на признака на града -  Мавзолеят " Св. Георги Победоносец " с цветовете на украинския байрак. Представяме ви цялата му позиция от профила му във фейсбук:

Пожарна охрана ПОВОД питания на жители във фейсбук ще освети ли община Плевен в синьо-жълто, т.е. в цветовете на украинския народен байрак храм - пантеон " Св.Георги Победоносец " в центъра на Плевен, като кмет на града съм задължен да заявя следното:

Храм-мавзолеят няма да бъде осветлен нито в този момент, нито в бъдеще в народен байрак на ДРУГА страна, с изключение на в цветовете на БЪЛГАРСКИЯ по няколко аргументи:

1.Това не е просто някаква социална постройка, а точно МАВЗОЛЕЙ, в който се покоят костите на починали за освобождението на Плевен и България бойци и офицери.

Важно е да уточня,че костите са на воини от РАЗЛИЧНИ националности- има и съветски, и украински, и други, задоволително е да прочетете имената на паметните плочи.

Недопустимо е да разделяме костите на тези солдати -всички те се биха приятелски, един до друг и починаха героичен в името на една ОБЩА цел- освобождението на Плевен.

2.Мавзолеят е и настоящ православен ХРАМ, неприемливо е религиозни здания да се употребяват за политически цели.

3.Храмът - пантеон " Св.Георги Победоносец " е и СИМВОЛ на Плевен, това е ГЕРБЪТ на община Плевен.

Според мен е неприемливо националният герб на КОЯТО И ДА Е друга страна да оцветява постройка, която съхранява костите на починали воини от разнообразни националности, постройка, която е настоящ набожен храм и постройка,която е знак и герб на Плевен.

Георг Спартански е кмет на Плевен от 2015 година Член е на неправителствената организация Национално придвижване Русофили.

На локалните избори през 2015 година е повдигнат за кандидат-кмет на община Плевен от локална коалиция, подсилен от коалиция Реформаторски блок, партия ВМРО – Българско национално движение и други Печели на втори тур против тогавашния кмет от ГЕРБ.

На локалните избори през 2019 година е повдигнат за втори мандат като самостоятелен претендент, подсилен от СДС, БЗНС и коалицията Демократична България. Преизбран е на втори тур против претендента на ГЕРБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР