Кметът на Плевен Георг Спартански е обявил частично бедствено положение

...
Кметът на Плевен Георг Спартански е обявил частично бедствено положение
Коментари Харесай

Кметът на Плевен обяви частично бедствено положение

Кметът на Плевен Георг Спартански е оповестил отчасти бедствено състояние в региона на пътя Плевен-Ловеч - поради положението на язовир "Николаево - 5 ". Това стана ясно от конференция на регионалния шеф на града - Мирослав Петров.

Дигата на язовира е почнала да подгизва, а кална маса е била изтласкана на пътя. С помощта на тежка техника обаче обстановката е овладяна. Петров увери, че с високопроходима техника по пътя е допустимо да се мине.

Има подготвеност за изтегляне на жителите на селата Ралево, Ласкар и Николаево при вероятно зародила нужда. При отвод наложително ще бъдат евакуирани хората, които живеят в пет къщи зад Тенекиения хан, посочи още регионалният шеф. Това се прави за застраховане на тяхната персонална сигурност, защото са в непосредствена непосредственост до язовира.

Без електрозахранване в региона са останали 14 дребни обитаеми места - повода е разкъсване на 7 далекопровода, има и наводнени трафопостове. Най-сериозна е ситуацията на територията на област Плевен в общините Плевен, Подем и Гулянци.

В община Левски е по-сериозна обстановката поради мощната градушка, която е паднала тази нощ, съобщи Петров. Къщите в селата Асеновци, Градище, Варана, Каменец от община Левски имат към 60-70% опустошения на покривната структура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР